Doorgaan naar hoofdcontent

Het Carnivoor dieet is Veganistischer dan het Veganistische dieet

 

Zelf liep ik al een tijdje rond met het idee een blog te schrijven over hoe Carnivoor eten beter is voor de dieren. Een aantal weken geleden zag ik het blog van Carnivore is Vegan en vond deze goed uiteengezet. Dus ik vroeg of ik haar blog in het Nederlands mocht vertalen en op reizende strijdster mocht zetten, dit mocht. Dus hieronder het blog geschreven door Carnivore is Vegan en vertaald door mij.

Of je er nu klaar bent om dit te horen of niet, een carnivoordieet, een dieet dat volledig uit dierlijke producten bestaat, en meer specifiek, een dieet dat geheel of bijna geheel bestaat uit grote herbivoren zoals koeien en schapen, is veganistischer dan een veganistische dieet, en in dit blog zal dit bewezen worden met onweerlegbare feiten.

Wanneer je dacht dat veganisme een dieet is dat dieren uitsluit, dan moet ik je teleur stellen want dit is dus niet geheel waar. Volgens de VeganSociety is "veganisme een manier van leven die ernaar streeft om, voor zover mogelijk en uitvoerbaar, alle vormen van uitbuiting en wreedheid jegens dieren voor voedsel, kleding of enig ander doel uit te sluiten." Dus, volgens deze definitie zou welk dieet dit het beste bereikt een ‘veganistisch’ dieet zijn, of beter gezegd HET veganistische dieet zijn.

"Veganisme is een manier van leven die ernaar streeft alle vormen van uitbuiting en wreedheid jegens dieren uit te sluiten voor voedsel, kleding of enig ander doel, voor zover mogelijk en uitvoerbaar."

De Vegan Society

Helaas voor veganisten, voldoet een carnivoordieet (link eigen blog), wat volledig gebaseerd is op dierlijke producten beter aan deze definitie dan een veganistisch dieet. Vooral als het dieet volledig gebaseerd is op grote gras gevoerde en afgewerkte herbivoren, zoals rundvlees, bizons en lam.

Het Carnivoordieet is Veganistisch

Het carnivoordieet is het meest veganistische dieet dat mogelijk is. Hoewel dit gegeven voor velen misschien schokkend en contra-intuïtief klinkt is dit alleen omdat niemand heeft gewezen op de realiteit van de enorme schade die wordt toegebracht aan dieren en mensen tijdens het proces om een veganistisch maaltijd in de buik van mensen te krijgen. Deze mensen geloven ten onrechte dat ze de minste schade toebrengen aan dieren door ervoor te kiezen ze niet op te eten.

Dood door het Carnivoordieet

Er is geen ontkomen aan, er ZULLEN dieren gedood en uitgebuit worden zodat mensen kunnen leven, zelfs wanneer planten worden gekweekt voor voedsel, zoals we in deze blog zullen laten zien. Een dieet dat veganistisch is, moet het zo min mogelijk dieren doden en uitbuiten. Laten we dus eens gaan rekenen wat dit voor een carnivoordieet inhoudt. Dit heeft Carnivore is Vegen ook gedaan in een ander blog “Zuivelmelk is 2000 keer ethischer dan amandelmelk”. De ethiek van veganisme is een wiskundig probleem, en de wiskunde werkt niet in het voordeel van het veganisme.

De gemiddelde vleeseter eet ongeveer 900 gram rundvlees per dag. De chronometer dieet-app stelt dat deze ongeveer 3000 calorieën per dag levert met 232 gram vet en 209 gram eiwit. Dit is alles wat iemand nodig heeft om niet alleen te leven, maar ook te gedijen, en nogmaals, er zijn mensen die kunnen en leven van niets anders dan 900 gram rundvlees per dag, zout en water.

Hoeveel vlees levert een enkele koe nu? Volgens het Oklahoma Department of Agriculture levert een gemiddelde koe ongeveer 195 kilo vlees. Laten we dat delen door 365 dagen en dat levert ons ongeveer 535 gram per dag op voor een heel jaar per persoon per koe. Dus om ons op 900 gram per persoon per dag te krijgen, hebben we minder dan 2 koeien per jaar nodig. In feite zullen twee koeien 1,07 kilo vlees per dag per persoon leveren. De wiskundige berekening voor een carnivoor dieet is eenvoudig. Dit in tegenstelling tot het veganistische dieet.

“DAT IS GELIJK AAN MINDER DAN TWEE LEVENS DIE PER JAAR GEDOOD WORDEN OM EEN CARNAVOOR TE VOEDEN”

Er zijn een paar andere factoren, zoals het aantal insecten dat koeien eten tijdens het voeren en het aantal dieren dat wordt gedood doordat het vlees naar huis en/of de supermarkt vervoerd wordt. Maar we zullen je laten zien dat deze extra sterfgevallen VERBLEKEN bij het aantal dieren dat wordt gedood voor een veganistisch dieet.

Voor hoeveel sterffgevallen per jaar is een Veganistisch verantwoordelijk?

Hoewel de wiskundige berekeningen voor een carnivoordieet vrij eenvoudig is, namelijk dat 2 sterfgevallen één persoon per jaar kan voeden, is de wiskunde voor een veganistisch dieet zo complex dat het onmogelijk zou zijn rekening te houden met alle betrokken sterfgevallen. Toch zullen we je laten zien dat het absoluut veel meer is dan de twee sterfgevallen per jaar die worden geëist door het volgen van een carnivoor dieet wat alleen bestaat uit gras gevoerd en afgewerkt rundvlees.

Hoewel een veganist je zal vertellen dat GEEN dieren worden gedood voor hun dieet, is dit overduidelijk onjuist. Dit kan alleen worden beweerd door iemand die oneerlijk is, of op zijn minst onwetend. Niet alleen worden dieren gedood bij de bestuiving en oogst van planten, maar koeien worden gebruikt om kunstmest voor veganisten te maken. Ook worden bijen en andere bestuivers misbruikt bij het maken van o.a. amandel”melk”, die veganisten drinken om de onvervangbare koeienmelk na te bootsen.

Dieren worden niet gedood voor Veganistisch eten... toch?

Er was een grote opschudding in de veganistische gemeenschap over een artikel dat door dr.Steven Davis naar buiten kwam, waarbij hij op basis van een paar studies de “napkin math” gebruikte om het aantal gedode knaagdieren per hectare landbouwgrond te berekenen.(1)

Terwijl veganisten hierover ten strijde trokken en tevergeefs probeerden het idee te weerleggen dat er knaagdieren worden gedood voor hun voedsel, heeft een Australisch milieuagentschap het artikel van Davis overgenomen en geconstateerd dat meer dan 25 KEER het aantal knaagdieren wordt gedood per bruikbare kilogram eiwit voor granen dan voor vlees! (2)

Dit is geen verrassing voor iedereen die video's heeft gezien zoals Animal Planet's Infested! An Insane Mouse Plague deze documenteert een krankzinnige muizenplaag, een overgroei van knaagdieren (en hun daaropvolgende moord) die regelmatig voorkomt op graanproducerende boerderijen.

Hoewel hiermee al het veganistische argumenten eigenlijk niet meer relevant zijn, doordat er zoveel knaagdieren de dood vinden, is dat nog maar het begin. Elke keer wanneer er gewassen worden geoogst, raken slangen, vogels, vossen, wormen en een overvloed aan andere kleine dieren die in de velden leven, verstrikt in de oogstmachine. Dat wil zeggen, als ze al de aanval van pesticiden overleefd hebben die ze hiervoor over zich heen gespoten hebben gekregen. En dat brengt ons bij de volgende categorie van dood door veganistisch voedsel ...

Amfibieën op de rand... vanwege Veganisten

Weet je nog dat je als kind naar de kikkers achter je huis luisterde? De meeste millennial-veganisten doen dat niet, omdat dit al een tijdje niet meer te horen is. Dit komt doordat de vraag naar veganistisch voedsel zo omhooggeschoten is dat de kikkerpopulatie rap afneemt.

Hoe kan ik de landbouw de schuld geven? Doordat studies dit ondubbelzinnig stellen: "Pesticiden worden beschouwd als een van de belangrijkste oorzaken van de wereldwijde achteruitgang van amfibieën". (3)
(als citaat erin zetten)"Chemische stressfactoren (bijv. Pesticiden, zware metalen, verzuring en stikstofhoudende meststoffen) kunnen dodelijke, subletale, directe of indirecte effecten hebben op amfibieën."

Amphibiaweb: Worldwide Amphibian Declines
Zelfs ‘veilige’ doses pesticiden blijken helemaal niet veilig, waardoor kikkers 46 keer sneller sterven dan normaal in het wild. (4)

Momenteel wordt tot 1/3 van alle soorten amfibieën bedreigd en zijn er vele uitgestorven. Dit is zeker niet alleen te wijten aan pesticiden en het verlies van leefgebied door planten, maar het is wel een van de belangrijkste oorzaken, en het is een oorzaak die veganisten eenvoudigweg negeren omdat het warm en zacht aanvoelt om te zeggen dat ze voedsel eten dat zonder wreedheid is geproduceerd.

Vissterfte is niet alleen het gevolg van vissen

Alsof dat nog niet genoeg is, MOET al die pesticiden ergens heen, en maar al te vaak is dit naar de nabijgelegen meren, rivieren, beken en kanalen die het veganistische voedsel moeten irrigeren.

Dat betekent dat de dieren die in die wateren leven ook aan deze pesticiden worden blootgesteld. De gevaren van mensen die worden blootgesteld aan pesticiden die in waterwegen worden gedumpt, waren het onderwerp van het nu beroemde boek en film Silent Spring (https://www.nrdc.org/stories/story-silent-spring) uit 1962, en dan hebben we het nog niet eens over de gevaren van glyfosaat voor mensen. Maar veganisten zijn niet geïnteresseerd om de manier waarop gewassen worden verbouwd te veranderen. En de pesticide industrie blijft chemicaliën in de lucht- en waterwegen dumpen.

Een van de bijwerkingen van deze enorme industrie is het onderwaterleven in de waterwegen. Slechts één enkele kunstmestfabriek in China veroorzaakte de dood van 110 ton vis in de provincie Hubei in China 5. Hoewel de Chinese veiligheidsnormen duidelijk lager zijn dan die in westerse landen, lijdt overal ter wereld het onderwaterleven aan enorme 'dead zones' op zee van landbouwafvoer.



Het aantal gedode zeedieren in deze 'dead zones' is onmogelijk te kwantificeren, maar deze gebieden zijn zo ongelooflijk groot dat ze vanuit de ruimte kunnen worden gezien. Bekijk de video hierboven om te zien hoe groot deze steriele dode gebieden zijn. En de veganistische lust voor plantaardige producten is grotendeels verantwoordelijk.

De Massale sterfte van Insecten 

Als dit nog niet genoeg is, bedenk dan dat we net pas zijn begonnen met het tellen van de sterfgevallen van dieren die zijn gedood voor het veganistische dieet. De insectensterfte door groeiende gewassen is zo verbluffend groot, dat dit niet eens te bevatten is.

De hoeveelheid insecten die sterven is zo ongelooflijk groot dat een studie een verlies van 75% van de totale insectenbiomassa schat, zelfs in beschermde gebieden.(6) Een andere studie geeft de extra waarschuwing dat tot 40% van alle insectensoorten wordt bedreigd, en binnenkort kan uitsterven.(7)

Het verlies van bestuivers is een van de grote ironieën van de veganistische beweging. Terwijl ze hun gewassen met steeds meer chemicaliën bespuiten, vernietigen ze juist de bestuivers waarop ze vertrouwen om die gewassen te creëren. Er zijn al bedrijven die anticiperen op de ineenstorting van bestuivers door kunstmatige bestuivers te maken. Ze zullen deze natuurlijk verkopen aan de boerderijen die de bijen in de eerste plaats hebben vernietigd om te voldoen aan de onverzadigbare vraag van veganisten die maar niet schijnen te kunnen of willen begrijpen hoe hun voedsel wordt geproduceerd.

De verbouwde gewassen worden vervoerd in vrachtwagens, treinen, vliegtuigen en schepen van over de hele wereld, waarbij onderweg tientallen insecten worden gedood. Dan komen daar nog de vogels bij die deze insecten eten, deze sterven door vergiftiging. Aan de andere kant kun je veel dierlijke producten, met name grote herbivoren, lokaal kopen. Daarbij kun je als consument ook een halve of hele koe kopen, waarmee je letterlijk in één keer voedsel voor een jaar mee naar huis kunt nemen. Hiermee steun je ook nog eens de boeren en geen tussenpersonen zoals een supermarkten die boeren aan het uitknijpen zijn.

De dood van Veganisme in kaart brengen 

Nu zullen we al deze sterfgevallen bij elkaar optellen, en een samenvatting geven. Een carnivoor die grote gras gevoerde herbivoren eet, is verantwoordelijk voor de dood van twee koeien en de insecten die deze koe elk JAAR opeet.

Veganisten zijn verantwoordelijk voor de dood van:

• Massa's knaagdieren en kleine zoogdieren die tijdens de oogst worden gedood
• 75% van het wereldwijde verlies van biomassa van insecten
• Potentieel dreigend uitsterven van 40% van alle insecten wereldwijd
• De insecten, vogels, enz. Die worden gedood tijdens het verzenden van voedsel over de hele wereld, die bij ons niet in seizoen zijn of helemaal niet verbouwd kunnen worden (in Nederland is dit aardig wat).
• Verlies van 30% van alle amfibische soorten
• Vernietiging van regenwormen door chemische meststoffen
• De uitbuiting van koeien en regenwormen voor hun kunstmest
• Bestuivers dood werken door onophoudelijke arbeid het hele jaar door, Zuivel is 2000 keer ethischer dan amandelmelk(https://www.carnivoreisvegan.com/ethics-dairy-vs-almond-milk/).
• Instortingsstoornis bijenkolonie door blootstelling aan pesticiden (8)
• Gigantische “dead zones” in de oceaan door het wegvloeien van pesticiden
• Verlies van de helft van de vogelsoorten door pesticiden (9)
Om nog maar te zwijgen van de menselijke tol door overwerking en blootstelling aan pesticiden, waaronder 20.000 doden per jaar, meestal in derdewereldlanden (10)
• Meer dan 70 miljoen kinderen gebruikt voor landbouwarbeid (11)

Laat me je eraan herinneren dat het eten van een carnivoor dieet, wat bestaat uit herbivoren, de dood van minder dan twee koeien per jaar zal veroorzaken. Hierbij komt dan nog de insecten die deze koeien eten en waar ze op stappen en het aantal dieren dat wordt gedood bij het lokaal vervoeren van het vlees. De enige logische conclusie kan dus alleen maar zijn dat het carnivoor dieet veganistischer is dan een veganistisch dieet. 

Conclusie

Dus als je humaan en ethisch wilt zijn en zo weinig mogelijk dieren wilt schaden, eet dan een carnivoor dieet wat bestaat uit grote grasgevoerde herbivoren en drink zuivelmelk in plaats van amandelmelk. Om nog een stap verder te gaan, kun je 1/4, 1/2 of heel dier per keer bij een lokale boer kopen. Deze kun je bezoeken en daardoor draag je er zorg voor dat ze de dieren ethisch behandelen en beperk je de verzendingen tot een minimum. Er is geen ander dieet dat meer veganistisch is dan een carnivoor dieet, wat op deze manier wordt beoefend. #carnivoreisvegan
 

Bronnen

THE LEAST HARM PRINCIPLE MAY REQUIRE THAT HUMANS CONSUME A DIET CONTAINING LARGE HERBIVORES, NOT A VEGAN DIET
Slaughter of the Singing Sentients
Impact of the insecticide Alphacypermetrine and herbicide Oxadiazon, used singly or in combination, on the most abundant frog in French rice fields
PREDATOR CUES AND PESTICIDES: A DOUBLE DOSE OF DANGER FOR AMPHIBIANS
Pollutants From Plant Killed Fish in China
More than 75 percent decline over 27 years in total flying insect biomass in protected areas
Worldwide decline of the entomofauna_ A review of its drivers _ Elsevier Enhanced Reader
Use of common pesticide linked to bee colony collapse
Pesticides and the Loss of Biodiversity
Public Health Impact of Pesticides Used in Agriculture WHO
Child labor in agriculture

Reacties

Populaire posts van deze blog

Hoe Start je het Carnivoordieet?

Steeds meer mensen vinden de laatste tijd de carnivoorgroep op Facebook . Of dit onbedoeld gebeurt omdat de media het dieet demoniseert, of dat mensen het op andere manieren vinden, maakt voor het onderwerp van dit artikel niet uit. Wel ben ik benieuwd, als je carnivoor eet, hoe je hierop bent gekomen. Laat dit dus vooral hieronder achter! Dit artikel heb ik geschreven voor mensen die eraan denken het dieet te starten en voor mensen die het kort geleden begonnen zijn. Maar je mag het uiteraard ook lezen als je al een doorgewinterde carnivoor bent. 😉  Transtitie Een paar jaar terug schreef mijn man Rick een artikel over de transitie naar het carnivoordieet , zodat mensen konden leren van onze fouten. https://www.reizendestrijdster.nl/transitie-naar-het-carnivoor-dieet Fouten die wij hebben gemaakt, en problemen waar wij en andere mensen tegenaan gelopen zijn. Een van de meest gemaakte fouten die ik zie (en die ik zelf ook gemaakt heb) is dat mensen te snel overstappen van hun huidige d

Carnivoor Magnum Slagroom IJsje

De zomer staat op de stoep en dat betekende vroeger tijd voor ijs. Veel. Ik at gerust 10 bolletjes, weliswaar in 2 porties. Omdat dat bomvol suikers zit, maar ik toch trek heb in iets soortgelijks, ben ik aan het experimenteren met een—soort van—alternatief... Dit lijkt te werken, al heeft het nog wat 'finesse' nodig:    - Zet ijsvormpjes in de vriezer, dag van tevoren. (Die op het plaatje hebben wij, die zijn ideaal). - Smelt boter tot het volledig vloeibaar is. - Giet de boter voorzichtig in het vormpje en zorg dat het niet meteen naar beneden zakt. Dus zo plat mogelijk neerleggen, dus afgesloten, en af en toe keren en draaien zodat de boter overal aan de 'wanden' zit. Het gaat erom dat je een laagje krijgt aan de buitenkant van het ijsje. - Zodra de boter compleet gestold en bevroren is, dus paar uur later, giet je het vormpje zo vol mogelijk met slagroom.    Zelf had ik nog wat vanille bij de boter in het pannetje gedaan, en je kunt het natuurlijk nog met andere sma

Recept: Kippeling (gefrituurde krokante kip)

Voor twee Mensen Persoonlijk heb ik nooit gegeten bij die ene kiptent van dat olijke mannetje met de witte baard. Eigenlijk heb ik nooit dat soort kip op, dus ik heb geen referentiekader. Het enige wat ik vaak at is kibbeling. Wat ik wel weet is dat deze versie een stuk beter is, alleen al omdat het net in toxische zadenolie is gefrituurd. Verder heb je natuurlijk de keuze wát voor kip erin gaat. Allicht van betere kwaliteit dan van die ene keten waar ik het net over had. Ingrediënten 400 gram kippendijen (of meer/minder gram, ligt eraan hoeveel trek je hebt)  Knabbelspek, verpoederd 2 eieren, geklutst Yoghurt (Turkse is lekker stevig)  Zout (en eventueel kruiden) Ganzenvet of ander dierlijk vet Recept Laat het vet smelten zodat je meteen aan de slag kunt met frituren zodra de kipstukken gereed zijn. Ondanks alle waarschuwingen op de friteuse (“geen vast vet gebruiken, alleen olie!”) Hebben we de olie op lage temperatuur vloeibaar gemaakt. Het voordeel van ganzenvet is dat het heel za