Doorgaan naar hoofdcontent

Recept: Coquille (Carnivoor)

 


Voordat ik overstapte naar het carnivoordieet at ik coquilles (Sint Jacobsschelp) alleen in restaurants. Als ik dit op de menukaart zag staan was het een acuut zekerheidje. De mislukte poging om die dingen zelf te bakken maakte al dat ik ze nooit meer wilde gaan bakken. Nadat we een keer een soort carpaccio van coquilles aten ergens, eet ik ze tegenwoordig sowieso altijd rauw.
Dit kun je trouwens bij de betere viszaak ook laten doen, zodat je ze ter plekke kunt eten. Wel fijn als je een dagje weg bent en trek hebt.

Uiteraard kun je thuis de coquilles zo wegschrokken. Maar laten we voor de grap een iets beschaafdere bereiding proberen.

Ingrediënten

- Coquilles
- Zout
- Limoensap
- Mango azijn
- Chilivlokken

Recept

Uiteraard kun je coquilles zo wegschrokken. Maar laten we voor de grap een iets beschaafdere bereiding regelen.

Snijd de coquilles in flinterdunne plakjes. Mooist is dat je het bordje eronder kan zien door de coquilles heen. In principe zijn ze al lekker zonder iets erop.
Mocht je het willen opleuken kun je een minibeetje marinade maken. Echt een paar druppels limoensap en twee theelepels mangosap of mango azijn. Sprenkel dit over de gesneden coquilles. Verder een snufje zout (zwart zout uit Hawaï bijvoorbeeld) en wat chilivlokken. Mango en chili zijn immers een klassieker.

Variaties zijn bijvoorbeeld marinades met andere soorten azijn, of met ‘brin’ die je hebt als je dingen als kimchi maakt of asperges inmaakt.

Eet Smakelijk!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Hoe Start je het Carnivoordieet?

Steeds meer mensen vinden de laatste tijd de carnivoorgroep op Facebook . Of dit onbedoeld gebeurt omdat de media het dieet demoniseert, of dat mensen het op andere manieren vinden, maakt voor het onderwerp van dit artikel niet uit. Wel ben ik benieuwd, als je carnivoor eet, hoe je hierop bent gekomen. Laat dit dus vooral hieronder achter! Dit artikel heb ik geschreven voor mensen die eraan denken het dieet te starten en voor mensen die het kort geleden begonnen zijn. Maar je mag het uiteraard ook lezen als je al een doorgewinterde carnivoor bent. 😉  Transtitie Een paar jaar terug schreef mijn man Rick een artikel over de transitie naar het carnivoordieet , zodat mensen konden leren van onze fouten. https://www.reizendestrijdster.nl/transitie-naar-het-carnivoor-dieet Fouten die wij hebben gemaakt, en problemen waar wij en andere mensen tegenaan gelopen zijn. Een van de meest gemaakte fouten die ik zie (en die ik zelf ook gemaakt heb) is dat mensen te snel overstappen van hun huidige d

Carnivoor Magnum Slagroom IJsje

De zomer staat op de stoep en dat betekende vroeger tijd voor ijs. Veel. Ik at gerust 10 bolletjes, weliswaar in 2 porties. Omdat dat bomvol suikers zit, maar ik toch trek heb in iets soortgelijks, ben ik aan het experimenteren met een—soort van—alternatief... Dit lijkt te werken, al heeft het nog wat 'finesse' nodig:    - Zet ijsvormpjes in de vriezer, dag van tevoren. (Die op het plaatje hebben wij, die zijn ideaal). - Smelt boter tot het volledig vloeibaar is. - Giet de boter voorzichtig in het vormpje en zorg dat het niet meteen naar beneden zakt. Dus zo plat mogelijk neerleggen, dus afgesloten, en af en toe keren en draaien zodat de boter overal aan de 'wanden' zit. Het gaat erom dat je een laagje krijgt aan de buitenkant van het ijsje. - Zodra de boter compleet gestold en bevroren is, dus paar uur later, giet je het vormpje zo vol mogelijk met slagroom.    Zelf had ik nog wat vanille bij de boter in het pannetje gedaan, en je kunt het natuurlijk nog met andere sma

Recept: Kippeling (gefrituurde krokante kip)

Voor twee Mensen Persoonlijk heb ik nooit gegeten bij die ene kiptent van dat olijke mannetje met de witte baard. Eigenlijk heb ik nooit dat soort kip op, dus ik heb geen referentiekader. Het enige wat ik vaak at is kibbeling. Wat ik wel weet is dat deze versie een stuk beter is, alleen al omdat het net in toxische zadenolie is gefrituurd. Verder heb je natuurlijk de keuze wát voor kip erin gaat. Allicht van betere kwaliteit dan van die ene keten waar ik het net over had. Ingrediënten 400 gram kippendijen (of meer/minder gram, ligt eraan hoeveel trek je hebt)  Knabbelspek, verpoederd 2 eieren, geklutst Yoghurt (Turkse is lekker stevig)  Zout (en eventueel kruiden) Ganzenvet of ander dierlijk vet Recept Laat het vet smelten zodat je meteen aan de slag kunt met frituren zodra de kipstukken gereed zijn. Ondanks alle waarschuwingen op de friteuse (“geen vast vet gebruiken, alleen olie!”) Hebben we de olie op lage temperatuur vloeibaar gemaakt. Het voordeel van ganzenvet is dat het heel za