Doorgaan naar hoofdcontent

Poké bowl maar dan carnivoor-keto

 

Wellicht ken je de zogeheten Poké Bowls als kleurige, gezellige gerechten die enkele jaren terug ineens razend populair waren. Vaak zit er vis in, omdat dit in het land van herkomst gebruikelijk is. Onze versie is echt totaal anders, en eigenlijk geen echte Poké Bowl te noemen. Hij ziet er ook minder gezellig uit, want carnivooreten ziet er u eenmaal niet zo feestelijk uit als veganistisch eten. De enige garantie die ik kan geven is dat onze versie lekkerder én zeker voedzamer is!

Voor twee Mensen

Ingrediënten

- 650 gram gehakt (Of meer/minder gram. Grasgevoerd rundvlees heeft altijd de voorkeur)
- Feta

- Geraspte jonge/belegen kaas

- Yoghurt (Turkse is lekker stevig)
- Ghee/roomboter

- Roomboter
- Zout (en eventueel kruiden)

- (Ontbijtspek)

- (Worst)

- (Ei)
- (Augurken)

- (Kimchi)

- (Komkommer)

 

Het hoofdingrediënt is gehakt, liefst rundgehakt of anders half-om-half met lam of varken. Rundvlees heeft echter altijd de voorkeur, liefst van goede kwaliteit. Van dit gehakt maak je één grote burger of een paar kleine. Met zout, en naar wens kruiden. Wij zijn nogal van de kruiden, en doen er af en toe verse knoflook in. Dat is op eigen invulling dus. Je bakt ze aan weerszijden zodat er een lekker korstje op zit. Ghee is een aanrader, omdat dit een hogere verbrandingstemperatuur heeft dan boter.

 

Terwijl het vlees in de pan ligt te braden schep je twee of drie eetlepels yoghurt op een diep (pasta)bord of een kom. Je kunt hier nog roomkaas aan toevoegen, als je in een echt kazige bui bent. Verder eten wij er vaak een paar augurkjes en wat plakjes komkommer bij. Rick eet er nog kimchi bij, en roert nog wat sambal door de yoghurt (hij blijft toch een pittig baasje).

Daarnaast kun je er plakjes boten bij snijden, die je dus koud erbij eet. Je hebt nu eenmaal vet nodig, en koude boter valt bij de meeste mensen beter dan gesmolten boter. Het legt er maar helemaal aan wat je zelf prettig vindt.

Mocht je fan zijn van eieren, en er tegen kunnen, is dat een lekkere toevoeging. Hetzelfde geldt voor ontbijtspek en worstjes. In principe kun je er van alles bij gooien om het een extra feestje te maken.

 

Zodra je aan beide kanten de burger hebt gebakken, hak je de boel in stukken, voeg je de feta en geraspte kaas eraan toe, en roer je dit snel door elkaar. Zorg je dat het gehakt niet helemaal doorbakken is en droog wordt. Voeg het gehakt bij de andere dingen op het bord.

 

Als het goed is heb je nu een bord met verschillende elementen die je samen of los van elkaar kunt eten. Dit maakt het toch een andere eetbeleving dan een burger of enkel geruld gehakt.    

Eet Smakelijk!

 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Hoe Start je het Carnivoordieet?

Steeds meer mensen vinden de laatste tijd de carnivoorgroep op Facebook . Of dit onbedoeld gebeurt omdat de media het dieet demoniseert, of dat mensen het op andere manieren vinden, maakt voor het onderwerp van dit artikel niet uit. Wel ben ik benieuwd, als je carnivoor eet, hoe je hierop bent gekomen. Laat dit dus vooral hieronder achter! Dit artikel heb ik geschreven voor mensen die eraan denken het dieet te starten en voor mensen die het kort geleden begonnen zijn. Maar je mag het uiteraard ook lezen als je al een doorgewinterde carnivoor bent. 😉  Transtitie Een paar jaar terug schreef mijn man Rick een artikel over de transitie naar het carnivoordieet , zodat mensen konden leren van onze fouten. https://www.reizendestrijdster.nl/transitie-naar-het-carnivoor-dieet Fouten die wij hebben gemaakt, en problemen waar wij en andere mensen tegenaan gelopen zijn. Een van de meest gemaakte fouten die ik zie (en die ik zelf ook gemaakt heb) is dat mensen te snel overstappen van hun huidige d

Carnivoor Magnum Slagroom IJsje

De zomer staat op de stoep en dat betekende vroeger tijd voor ijs. Veel. Ik at gerust 10 bolletjes, weliswaar in 2 porties. Omdat dat bomvol suikers zit, maar ik toch trek heb in iets soortgelijks, ben ik aan het experimenteren met een—soort van—alternatief... Dit lijkt te werken, al heeft het nog wat 'finesse' nodig:    - Zet ijsvormpjes in de vriezer, dag van tevoren. (Die op het plaatje hebben wij, die zijn ideaal). - Smelt boter tot het volledig vloeibaar is. - Giet de boter voorzichtig in het vormpje en zorg dat het niet meteen naar beneden zakt. Dus zo plat mogelijk neerleggen, dus afgesloten, en af en toe keren en draaien zodat de boter overal aan de 'wanden' zit. Het gaat erom dat je een laagje krijgt aan de buitenkant van het ijsje. - Zodra de boter compleet gestold en bevroren is, dus paar uur later, giet je het vormpje zo vol mogelijk met slagroom.    Zelf had ik nog wat vanille bij de boter in het pannetje gedaan, en je kunt het natuurlijk nog met andere sma

Recept: Kippeling (gefrituurde krokante kip)

Voor twee Mensen Persoonlijk heb ik nooit gegeten bij die ene kiptent van dat olijke mannetje met de witte baard. Eigenlijk heb ik nooit dat soort kip op, dus ik heb geen referentiekader. Het enige wat ik vaak at is kibbeling. Wat ik wel weet is dat deze versie een stuk beter is, alleen al omdat het net in toxische zadenolie is gefrituurd. Verder heb je natuurlijk de keuze wát voor kip erin gaat. Allicht van betere kwaliteit dan van die ene keten waar ik het net over had. Ingrediënten 400 gram kippendijen (of meer/minder gram, ligt eraan hoeveel trek je hebt)  Knabbelspek, verpoederd 2 eieren, geklutst Yoghurt (Turkse is lekker stevig)  Zout (en eventueel kruiden) Ganzenvet of ander dierlijk vet Recept Laat het vet smelten zodat je meteen aan de slag kunt met frituren zodra de kipstukken gereed zijn. Ondanks alle waarschuwingen op de friteuse (“geen vast vet gebruiken, alleen olie!”) Hebben we de olie op lage temperatuur vloeibaar gemaakt. Het voordeel van ganzenvet is dat het heel za