Doorgaan naar hoofdcontent

Het Diatomeeënaarde Protocol


Als je wilt weten wat diatomeeënaarde is dan verwijs ik je graag naar een voorgaand blog. Dit blog zal gaan over het diatomeeënaarde protocol.

Facebookgroep

De informatie over het starten met het innemen van diatomeeënaarde heb ik vooral van een aardig actieve facebookgroep Diatomaceous Earth. Het is belangrijk bij het volgen van het protocol om naar je eigen lichaam te luisteren en desgewenst aanpassingen te maken. Niet koppig het vol blijven houden, terwijl je dagelijks misselijk bent en pijn hebt in je buik bijvoorbeeld. Dat is een teken dat het te heftig is en je beter een stap terug kunt nemen. Eigenlijk net als bij het implementeren van het carnivoordieet moet je niet te snel te veel willen. Je moet je lichaam de kans geven om in dit geval de dode parasieten op te ruimen en de toxines het lichaam uit te krijgen.

Detox Pathways

Het is dus belangrijk dat al je detox pathways, bij gebrek aan een accurate Nederlandse vertaling) vrij zijn. Dit houdt in dat je stoelgang regelmatig en dagelijks is. Wanneer dit niet het geval is, zul je (koffie) klysma's moeten doen om de parasieten en de afvalstoffen zo snel mogelijk te lozen. Ook is het belangrijk genoeg te drinken, zodat je via je urine toxines kunt lozen. Via zweet voer je ook afvalstoffen af, dus sporten of 20 minuten in een zo heet mogelijk bad zitten kan je lichaam helpen om de toxines te lozen.

Actieve Kool

Naast het feit dat de detox pathways vrij moeten zijn, is het ook belangrijk dat je tijdens een parasietenkuur toxines die vrijkomen, wanneer de parasieten sterven, te binden. Dit kan met actieve kool. Er staat in veel artikelen online geschreven dat actieve kool een aantal uur nadat je diatomeeënaarde hebt ingenomen moet innemen.  In het protocol wat ik volg, is dit niet het geval. Daar neem je  1/8e theelepel tot één theelepel per keer van de actieve kool bij je diatomeeënaarde. Wanneer het nodig is, kun je 3 keer per dag een theelepel nemen. Het kan worden gemengd met de Diatomeeënaarde en dagelijks op hetzelfde tijdstip worden ingenomen.

Negatief en Positief geladen

Wat ik in de Facebookgroep geleerd heb, is dat de actieve kool net als diatomeeënaarde negatief geladen is, dus het verwijdert alleen de slechte stoffen. De twee samen zorgen voor een cascade-effect in die zin dat de actieve kool het vermogen van de Diatomeeënaarde verhoogt om meer bereikt te verkrijgen, omdat het in feite interferentie uitvoert en de Diatomeeënaarde vrijmaakt om veel effectiever te zijn. Zelf heb ik ervaren dat de Diatomeeënaarde prima werkt wanneer je er actieve kool bijvoegt. Ik heb dan veel minder last van herx symptomen.

Medicatie

De inname van actieve kool en diatomeeënaarde moet je wel goed plannen wanneer je farmaceutische medicatie slikt. Het is zaak te zorgen dat er een flinke tijd zit tussen het innemen van je medicatie, want actieve kool kan wel met de absorptie van je medicatie interfereren. Dus zorg ervoor dat er minstens 1 uur tussen het innemen van diatomeeënaarde en je medicatie zit.

Actieve Kool & diatomeeënaarde en Voedingsstoffen

Je komt ook vaak online tegen dat diatomeeënaarde net als actieve kool ver van de maaltijd ingenomen moet worden. Toch zijn er andere geluiden die zeggen dat diatomeeënaarde en actieve kool samen gaan met alles wat je eet. Actieve kool is net als diatomeeënaarde negatief geladen, dus het verwijdert alleen gifstoffen, slechte bacteriën, candida, parasieten, ziekteverwekkers en chemicaliën. Qua dat is het aan jezelf welke informatie je aanneemt en hoe je dit protocol implementeert. Ikzelf slik de actieve kool en de diatomeeënaarde samen en combineer dit vaak met mijn maaltijd.
Wanneer je hiervan op de hoogte bent en een plan van aanpak hebt, kun je aan de slag met het protocol. Dit protocol kun je zelf zo lang en zo kort doen als je zelf wilt. Er zijn mensen die een therapeutische dosis nemen van 3-8 eetlepels per dag. Ook zijn er mensen die een onderhoudsdosis blijven slikken van 1 eetlepel per 45 kilo. Veel mensen zetten het periodiek in om parasieten te verwijderen. Het is aan jou wat je wilt doen en waar je je prettig bij voelt. 

Het Diatomeeënaarde Protocol

- Foodgrade diatomeeënaarde
- Maatlepel
-    Start met 1/8 theelepel diatomeeënaarde per dag. Dit doe je 2 weken. Wanneer je merkt dat je hier heftig op reageert, neem je 1/16 theelepel.
-    Wanneer het prima gaat in die twee weken dat je 1/8 theelepel diatomeeënaarde inneemt, kun je omhoog gaan. Dit doe je steeds in stappen van 1/8 theelepel. Het ziet er dus als volgt uit:

Week 1 & 2    : 1/8 theelepel
week 3 & 4     : ¼ theelepel
Week 5 & 6     : 1/8 + ¼ theelepel
Week 7 & 8    : ½ theelepel
Week 9 & 10    : ½ + 1/8 theelepel
Week 11 & 12    : ½ + ¼ theelepel
Week 11 & 12    : ½ + ¼ + 1/8 theelepel
Week 13 & 14    : 1 theelepel
Etc.

-    Hier ga je mee door totdat je op 2 eetlepels per dag zit (afhankelijk van je gewicht is dit je onderhoudsdosis)
-    Je kunt hierna nog tot 8 eetlepels per dag gaan, dit doen mensen als therapeutische dosis innemen. Of je dit wilt doen is aan jou.
-    Je kunt de diatomeeënaarde zoals eerder gezegd gewoon met je maaltijd innemen, ikzelf meng het door mijn yoghurt heen. Je kunt het ook in water oplossen en dan opdrinken. Hierbij kun je de actieve kool in een capsule innemen.
-    Zorg ervoor dat je genoeg water drinkt, zodat je de toxines kunt afvoeren en je niet uitdroogt. 

Luister naar je lichaam

Zoals gezegd: met alles is het belangrijk om naar je lichaam te luisteren en daarnaar te handelen.  Alles wat ik in dit blog geschreven heb is dan ook geen medisch advies. https://www.reizendestrijdster.nl/rockefeller-medicine-men In een ander blog zal ik mijn persoonlijke ervaring met diatomeeënaarde beschrijven. Zelf ben ik namelijk wel tegen wat dingen aangelopen met het implementeren van het diatomeeënaarde protocol.

Gebruik jij diatomeeënaarde? Laat vooral weten waarvoor je dit gebruikt en hoe dit bevalt.



Reacties

Populaire posts van deze blog

Hoe Start je het Carnivoordieet?

Steeds meer mensen vinden de laatste tijd de carnivoorgroep op Facebook . Of dit onbedoeld gebeurt omdat de media het dieet demoniseert, of dat mensen het op andere manieren vinden, maakt voor het onderwerp van dit artikel niet uit. Wel ben ik benieuwd, als je carnivoor eet, hoe je hierop bent gekomen. Laat dit dus vooral hieronder achter! Dit artikel heb ik geschreven voor mensen die eraan denken het dieet te starten en voor mensen die het kort geleden begonnen zijn. Maar je mag het uiteraard ook lezen als je al een doorgewinterde carnivoor bent. 😉  Transtitie Een paar jaar terug schreef mijn man Rick een artikel over de transitie naar het carnivoordieet , zodat mensen konden leren van onze fouten. https://www.reizendestrijdster.nl/transitie-naar-het-carnivoor-dieet Fouten die wij hebben gemaakt, en problemen waar wij en andere mensen tegenaan gelopen zijn. Een van de meest gemaakte fouten die ik zie (en die ik zelf ook gemaakt heb) is dat mensen te snel overstappen van hun huidige d

Carnivoor Magnum Slagroom IJsje

De zomer staat op de stoep en dat betekende vroeger tijd voor ijs. Veel. Ik at gerust 10 bolletjes, weliswaar in 2 porties. Omdat dat bomvol suikers zit, maar ik toch trek heb in iets soortgelijks, ben ik aan het experimenteren met een—soort van—alternatief... Dit lijkt te werken, al heeft het nog wat 'finesse' nodig:    - Zet ijsvormpjes in de vriezer, dag van tevoren. (Die op het plaatje hebben wij, die zijn ideaal). - Smelt boter tot het volledig vloeibaar is. - Giet de boter voorzichtig in het vormpje en zorg dat het niet meteen naar beneden zakt. Dus zo plat mogelijk neerleggen, dus afgesloten, en af en toe keren en draaien zodat de boter overal aan de 'wanden' zit. Het gaat erom dat je een laagje krijgt aan de buitenkant van het ijsje. - Zodra de boter compleet gestold en bevroren is, dus paar uur later, giet je het vormpje zo vol mogelijk met slagroom.    Zelf had ik nog wat vanille bij de boter in het pannetje gedaan, en je kunt het natuurlijk nog met andere sma

Recept: Kippeling (gefrituurde krokante kip)

Voor twee Mensen Persoonlijk heb ik nooit gegeten bij die ene kiptent van dat olijke mannetje met de witte baard. Eigenlijk heb ik nooit dat soort kip op, dus ik heb geen referentiekader. Het enige wat ik vaak at is kibbeling. Wat ik wel weet is dat deze versie een stuk beter is, alleen al omdat het net in toxische zadenolie is gefrituurd. Verder heb je natuurlijk de keuze wát voor kip erin gaat. Allicht van betere kwaliteit dan van die ene keten waar ik het net over had. Ingrediënten 400 gram kippendijen (of meer/minder gram, ligt eraan hoeveel trek je hebt)  Knabbelspek, verpoederd 2 eieren, geklutst Yoghurt (Turkse is lekker stevig)  Zout (en eventueel kruiden) Ganzenvet of ander dierlijk vet Recept Laat het vet smelten zodat je meteen aan de slag kunt met frituren zodra de kipstukken gereed zijn. Ondanks alle waarschuwingen op de friteuse (“geen vast vet gebruiken, alleen olie!”) Hebben we de olie op lage temperatuur vloeibaar gemaakt. Het voordeel van ganzenvet is dat het heel za