Doorgaan naar hoofdcontent

Protocol om parodontitis te behandelen

 

Vorige week heb ik besproken hoe parodontitis veroorzaakt wordt door parasieten. Hierin beloofde ik ook het protocol wat Dr Mark Bonner aanbeveelt uit zal schrijven, zodat je dit zelf ook kunt gaan volgen. Als supplementatie op onderstaande protocol, zou je ook oil pulling kunnen inzetten.

Het Protocol

De eerste maand

Elke morgen en avond poets je jouw tanden met een zachte tandenborstel. Als tandpasta gebruik je 1% hydrogeen peroxide. Je gaat als volgt te werk:

Je schenkt een klein glaasje in met de hydrogeen peroxide en dompelt je tandenborstel kop erin. Je houdt je tandenborstel op een hoek van 45 graden, de haren van de tandenborstel bedekken voor de helft je tanden en voor de helft je tandvlees. Je vibreert hier overheen met de tandenborstel en borstelt daarna van het tandvlees af naar boven (wanneer je jouw onderkaak tanden doet).

Je gaat heel de onderkant van je gebit 4 keer langs. Dan ga je door naar de achterkant van je onderkaak, dit doe je ook 4 keer dan je tanden aan de voorkant van je bovenkaak, ook 4 keer, maar dan borstel je naar beneden, altijd van het tandvlees af borstelen. En als laatste borstel je de achterkant van je bovenkaak, ook 4 keer.

Na 1 maand voeg je het flossen en de torrenspoeder toe.

Recept Torrenspoeder

Recept Torrenspoeder

1 deel zout op 6 delen baksoda, dit verpoeder je in een hogesnelheidsblender.

De tweede maand

Je pakt een groot stuk flosdraad, bij voorkeur van natuurlijke producten gemaakt, dus van zijde en bijenwas. Voor elke nieuwe tand gebruik je een nieuw stuk flosdraad.

Hierna volg je het poetsprotocol van de eerste maand. Wanneer je dit gedaan hebt pak je het torrenspoeder. Met een natte vinger breng je het torrenspoeder aan op je tandvlees. Je veegt omhoog bij de tanden van de bovenkaak en omlaag bij de tanden van de onderkaak. Spuug uit wanneer nodig, maar spoel minstens 10 tot 15 minuten niet je mond.

Houd dit 5 tot 8 maanden aan en je zult verbetering moeten zien. Tijdens het volgen van dit protocol beveelt dr. Bonner aan om 1 keer per maand je gebit te laten reinigen. Persoonlijk doe ik dit niet, maar dat moet ieder voor zich bepalen.

Hieronder zal ik de video plaatsen waarin dr. Bonner zelf uitlegt hoe je dit protocol moet volgen en hoe je het torrenspoeder maakt.



 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Hoe Start je het Carnivoordieet?

Steeds meer mensen vinden de laatste tijd de carnivoorgroep op Facebook . Of dit onbedoeld gebeurt omdat de media het dieet demoniseert, of dat mensen het op andere manieren vinden, maakt voor het onderwerp van dit artikel niet uit. Wel ben ik benieuwd, als je carnivoor eet, hoe je hierop bent gekomen. Laat dit dus vooral hieronder achter! Dit artikel heb ik geschreven voor mensen die eraan denken het dieet te starten en voor mensen die het kort geleden begonnen zijn. Maar je mag het uiteraard ook lezen als je al een doorgewinterde carnivoor bent. 😉  Transtitie Een paar jaar terug schreef mijn man Rick een artikel over de transitie naar het carnivoordieet , zodat mensen konden leren van onze fouten. https://www.reizendestrijdster.nl/transitie-naar-het-carnivoor-dieet Fouten die wij hebben gemaakt, en problemen waar wij en andere mensen tegenaan gelopen zijn. Een van de meest gemaakte fouten die ik zie (en die ik zelf ook gemaakt heb) is dat mensen te snel overstappen van hun huidige d

Carnivoor Magnum Slagroom IJsje

De zomer staat op de stoep en dat betekende vroeger tijd voor ijs. Veel. Ik at gerust 10 bolletjes, weliswaar in 2 porties. Omdat dat bomvol suikers zit, maar ik toch trek heb in iets soortgelijks, ben ik aan het experimenteren met een—soort van—alternatief... Dit lijkt te werken, al heeft het nog wat 'finesse' nodig:    - Zet ijsvormpjes in de vriezer, dag van tevoren. (Die op het plaatje hebben wij, die zijn ideaal). - Smelt boter tot het volledig vloeibaar is. - Giet de boter voorzichtig in het vormpje en zorg dat het niet meteen naar beneden zakt. Dus zo plat mogelijk neerleggen, dus afgesloten, en af en toe keren en draaien zodat de boter overal aan de 'wanden' zit. Het gaat erom dat je een laagje krijgt aan de buitenkant van het ijsje. - Zodra de boter compleet gestold en bevroren is, dus paar uur later, giet je het vormpje zo vol mogelijk met slagroom.    Zelf had ik nog wat vanille bij de boter in het pannetje gedaan, en je kunt het natuurlijk nog met andere sma

Recept: Kippeling (gefrituurde krokante kip)

Voor twee Mensen Persoonlijk heb ik nooit gegeten bij die ene kiptent van dat olijke mannetje met de witte baard. Eigenlijk heb ik nooit dat soort kip op, dus ik heb geen referentiekader. Het enige wat ik vaak at is kibbeling. Wat ik wel weet is dat deze versie een stuk beter is, alleen al omdat het net in toxische zadenolie is gefrituurd. Verder heb je natuurlijk de keuze wát voor kip erin gaat. Allicht van betere kwaliteit dan van die ene keten waar ik het net over had. Ingrediënten 400 gram kippendijen (of meer/minder gram, ligt eraan hoeveel trek je hebt)  Knabbelspek, verpoederd 2 eieren, geklutst Yoghurt (Turkse is lekker stevig)  Zout (en eventueel kruiden) Ganzenvet of ander dierlijk vet Recept Laat het vet smelten zodat je meteen aan de slag kunt met frituren zodra de kipstukken gereed zijn. Ondanks alle waarschuwingen op de friteuse (“geen vast vet gebruiken, alleen olie!”) Hebben we de olie op lage temperatuur vloeibaar gemaakt. Het voordeel van ganzenvet is dat het heel za