Doorgaan naar hoofdcontent

Welke Vitamine en Mineralen Zitten er in Rundvlees


In rundvlees zitten de volgende vitamines en mineralen

Heemijzer is de gemakkelijkst opneembare vorm voor het menselijk lichaam. Het bevordert de cognitieve gezondheid en verbetert de zuurstofafgifte.
Proteïne Eiwit is van cruciaal belang voor het ontwikkelen, onderhouden en herstellen van spieren. Eiwit is nodig om enzymen en hormonen te maken en is een basisbouwsteen van botten, kraakbeen, huid en bloed.
B12 Vitamine B12 speelt een sleutelrol bij het handhaven van de hersen- en zenuwstelselfunctie, een normaal metabolisme en hoge energieniveaus.
Choline ondersteunt de ontwikkeling van het zenuwstelsel
Niacine (B3) ondersteunt de energieproductie en het metabolisme
Riboflavine (B2) helpt voedsel om te zetten in brandstof voor blijvende energie
Thiamine (B1) bevordert de energieproductie en ondersteunt het zenuwstelsel
Vitamine B6 Ondersteunt de gezondheid van de hersenen en het zenuwstelsel, een normaal metabolisme en de productie van rode bloedcellen
Fosfor helpt bij het opbouwen van botten en tanden
Kalium Handhaaft normale bloeddruk
Selenium beschermt cellen tegen schade
Zink helpt een gezond immuunsysteem te behouden
Vitamine A is van belang voor de normale groei, een gezonde huid, haar en nagels en een goede werking van de ogen en het afweersysteem.
Pantotheenzuur (B5) is cruciaal voor de aanmaak en verwerking van vetten en koolhydraten. Vitamine B5 is daarnaast belangrijk voor de aanmaak van rode bloedcellen.
Folaat draagt bij aan de normale aminozuursynthese en de werking van je immuunsysteem. Daarnaast zorgt het voor een normale bloedvorming, metabolisme van homocysteïne en psychologische functie. Het speelt ook een rol in het celdelingsproces en draagt bij tot vermindering van vermoeidheid en de weefselgroei tijdens de zwangerschap.
Vitamine D verantwoordelijk zijn voor de opname van calcium en fosfaat uit voeding, wat van groot belang is voor diverse biologische processen.
Vitamine E is een voedingsstof die belangrijk is voor het gezichtsvermogen, de voortplanting en de gezondheid van je bloed, hersenen en huid.
Vitamine K Bloedstolling en bot-stofwisseling. Het voorkomt bloedpropjes en hersenbloedingen. Het is verantwoordelijk voor de aanmaak en onderhoud van botten & gewrichten. Soepel houden van de vaatwanden. Het houdt botten tanden sterk. Het zorgt voor de binding van bepaalde lichaamseiwitten.
Omega 3 vetzuren zijn belangrijke bouwstenen voor de hersenen, zijn van groot belang voor een goede hartfunctie en hebben een gunstig effect op het gezichtsvermogen.
Zink is onderdeel van vele enzymen in het lichaam. Enzymen zijn stoffen die nodig zijn om processen in het lichaam mogelijk te maken. Zink zorgt voor de opbouw van eiwitten, groei en vernieuwing van weefsel, de stofwisseling en een goede werking van het afweer- en immuunsysteem.
Selenium zit in de lever en beschermt rode bloedlichaampjes en cellen tegen beschadiging. Verder maakt selenium zware metalen die soms in voeding terecht kunnen komen minder giftig. Selenium is ook belangrijk voor een goede werking van de schildklier.
Kalium regelt samen met chloride en natrium de vochtbalans en bloeddruk in het lichaam. Ook zorgt kalium ervoor dat zenuwprikkels goed geleid worden en spieren zich samentrekken. Kalium verlaagt de bloeddruk bij mensen met een hoge bloeddruk.
Magnesium Het is nodig voor onder andere de vorming van bot en spieren en speelt een rol bij de goede werking van spieren en overdracht van zenuwprikkels.
Koper is een spoorelement en is betrokken bij de vorming van bindweefsel en botten. Het zorgt ook voor de vorming van pigment van het haar en een goede werking van het afweersysteem.
Calcium is een mineraal dat je nodig hebt voor de opbouw en het onderhoud van de botten en het gebit. Calcium helpt tegen botontkalking op latere leeftijd en is nodig voor een goede werking van de zenuwen en spieren, de bloedstolling en het transport van andere mineralen in het lichaam.

Het ligt aan het stuk van het dier welke hoeveelheden van deze voedingsstoffen hierin te vinden zijn. Een ossenhaas zal verschillen van een entrecote bijvoorbeeld. Orgaanvlees is vaak weer hoger in voedingsstoffen dan een stuk spiervlees.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Hoe Start je het Carnivoordieet?

Steeds meer mensen vinden de laatste tijd de carnivoorgroep op Facebook . Of dit onbedoeld gebeurt omdat de media het dieet demoniseert, of dat mensen het op andere manieren vinden, maakt voor het onderwerp van dit artikel niet uit. Wel ben ik benieuwd, als je carnivoor eet, hoe je hierop bent gekomen. Laat dit dus vooral hieronder achter! Dit artikel heb ik geschreven voor mensen die eraan denken het dieet te starten en voor mensen die het kort geleden begonnen zijn. Maar je mag het uiteraard ook lezen als je al een doorgewinterde carnivoor bent. 😉  Transtitie Een paar jaar terug schreef mijn man Rick een artikel over de transitie naar het carnivoordieet , zodat mensen konden leren van onze fouten. https://www.reizendestrijdster.nl/transitie-naar-het-carnivoor-dieet Fouten die wij hebben gemaakt, en problemen waar wij en andere mensen tegenaan gelopen zijn. Een van de meest gemaakte fouten die ik zie (en die ik zelf ook gemaakt heb) is dat mensen te snel overstappen van hun huidige d

Carnivoor Magnum Slagroom IJsje

De zomer staat op de stoep en dat betekende vroeger tijd voor ijs. Veel. Ik at gerust 10 bolletjes, weliswaar in 2 porties. Omdat dat bomvol suikers zit, maar ik toch trek heb in iets soortgelijks, ben ik aan het experimenteren met een—soort van—alternatief... Dit lijkt te werken, al heeft het nog wat 'finesse' nodig:    - Zet ijsvormpjes in de vriezer, dag van tevoren. (Die op het plaatje hebben wij, die zijn ideaal). - Smelt boter tot het volledig vloeibaar is. - Giet de boter voorzichtig in het vormpje en zorg dat het niet meteen naar beneden zakt. Dus zo plat mogelijk neerleggen, dus afgesloten, en af en toe keren en draaien zodat de boter overal aan de 'wanden' zit. Het gaat erom dat je een laagje krijgt aan de buitenkant van het ijsje. - Zodra de boter compleet gestold en bevroren is, dus paar uur later, giet je het vormpje zo vol mogelijk met slagroom.    Zelf had ik nog wat vanille bij de boter in het pannetje gedaan, en je kunt het natuurlijk nog met andere sma

Recept: Kippeling (gefrituurde krokante kip)

Voor twee Mensen Persoonlijk heb ik nooit gegeten bij die ene kiptent van dat olijke mannetje met de witte baard. Eigenlijk heb ik nooit dat soort kip op, dus ik heb geen referentiekader. Het enige wat ik vaak at is kibbeling. Wat ik wel weet is dat deze versie een stuk beter is, alleen al omdat het net in toxische zadenolie is gefrituurd. Verder heb je natuurlijk de keuze wát voor kip erin gaat. Allicht van betere kwaliteit dan van die ene keten waar ik het net over had. Ingrediënten 400 gram kippendijen (of meer/minder gram, ligt eraan hoeveel trek je hebt)  Knabbelspek, verpoederd 2 eieren, geklutst Yoghurt (Turkse is lekker stevig)  Zout (en eventueel kruiden) Ganzenvet of ander dierlijk vet Recept Laat het vet smelten zodat je meteen aan de slag kunt met frituren zodra de kipstukken gereed zijn. Ondanks alle waarschuwingen op de friteuse (“geen vast vet gebruiken, alleen olie!”) Hebben we de olie op lage temperatuur vloeibaar gemaakt. Het voordeel van ganzenvet is dat het heel za