Doorgaan naar hoofdcontent

Recept: Pizza Ei


Zelf heb ik een aantal recepten die ik (eigenlijk vaak Rick) volg met het maken van mijn eten. Pizza ei is nu sinds een tijd een nieuwe toevoeging aan het repertoire. Zoals je al in een anderblog hebt kunnen lezen
zitten eieren bomvol nutriënten, dus dit pizza ei is ook nog eens verantwoord om te eten! Je kunt het natuurlijk alleen met kaas maken, maar voor mij is dit een pizza ei omdat er salami op zit. Hier haal ik tegenwoordig mijn salami vandaan. En het fijne is ook nog eens dat hij het thuis bezorgt!

Pizza Ei voor twee mensen

Ingrediënten

- 8 eieren
- Zout (en eventueel kruiden zoals oregano, gerookte paprika, en knoflook)
- Geraspte jonge/belegen kaas
- Ghee/roomboter
- Roomboter
- (Ontbijtspek)
- (Salami)
- (Worst)

Benodigdheden

- Roestvrijstalen pan
- Spatel
- Mes
- Garde
- Kom
- (Schaar)
- (Elektrische BBQ-aansteker)

Recept

Verwarm je RVS pan (liever geen teflon gebruiken!) met een royale klont ghee of roomboter. Wanneer de pan heet genoeg is, doe je er 1 of meer plakken spek in. Deze kunnen lekker uitbakken terwijl jij aan de slag gaat met je ei.

Breek de 8 eieren in een kom met wat zout en eventueel wat kruiden. Ik gooi er tegenwoordig vaak oregano, kerriepoeder, knoflookpoeder en gerookte paprika bij voor een echt pizzagevoel. Mix dit alles door elkaar met een garde.

Nadat de bacon klaar is haal je deze uit de pan. De gekluste eieren gaan nu de pan in. Pak je bacon en knip/breek deze in stukjes boven je ei. Pak vervolgens de jonge/belegen kaas en rasp dit eroverheen.

Wij hebben ooit een elektrische BBQ-aansteker gekocht en deze gebruiken we eigenlijk nu voor het grootste gedeelte om de kaas te smelten boven het eitje. Wanneer de kaas gesmolten is, doe ik er de plakken salami overheen, zodat deze ook wat kunnen zweten. Wanneer je geen elektrische BBQ-aansteker hebt doe je gelijk de salami eroverheen en de deksel op de pan, zodat je kaas smelt en de salami opwarmt.

Terwijl je aan het wachten bent totdat je ei gaar is, snijd je plakken roomboter en plaats je die op het bord. Dit doe ik omdat ik vaste roomboter beter verdraag dan gesmolten boter. Zo zorg ik ervoor dat ik meer vetten binnen krijg. En het is nog eens lekker ook!

Snijd de pizza ei in de pan (alleen als deze van RVS is uiteraard!) in 6 stukken en leg deze op je bord. 

Eet Smakelijk!

 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Hoe Start je het Carnivoordieet?

Steeds meer mensen vinden de laatste tijd de carnivoorgroep op Facebook . Of dit onbedoeld gebeurt omdat de media het dieet demoniseert, of dat mensen het op andere manieren vinden, maakt voor het onderwerp van dit artikel niet uit. Wel ben ik benieuwd, als je carnivoor eet, hoe je hierop bent gekomen. Laat dit dus vooral hieronder achter! Dit artikel heb ik geschreven voor mensen die eraan denken het dieet te starten en voor mensen die het kort geleden begonnen zijn. Maar je mag het uiteraard ook lezen als je al een doorgewinterde carnivoor bent. 😉  Transtitie Een paar jaar terug schreef mijn man Rick een artikel over de transitie naar het carnivoordieet , zodat mensen konden leren van onze fouten. https://www.reizendestrijdster.nl/transitie-naar-het-carnivoor-dieet Fouten die wij hebben gemaakt, en problemen waar wij en andere mensen tegenaan gelopen zijn. Een van de meest gemaakte fouten die ik zie (en die ik zelf ook gemaakt heb) is dat mensen te snel overstappen van hun huidige d

Carnivoor Magnum Slagroom IJsje

De zomer staat op de stoep en dat betekende vroeger tijd voor ijs. Veel. Ik at gerust 10 bolletjes, weliswaar in 2 porties. Omdat dat bomvol suikers zit, maar ik toch trek heb in iets soortgelijks, ben ik aan het experimenteren met een—soort van—alternatief... Dit lijkt te werken, al heeft het nog wat 'finesse' nodig:    - Zet ijsvormpjes in de vriezer, dag van tevoren. (Die op het plaatje hebben wij, die zijn ideaal). - Smelt boter tot het volledig vloeibaar is. - Giet de boter voorzichtig in het vormpje en zorg dat het niet meteen naar beneden zakt. Dus zo plat mogelijk neerleggen, dus afgesloten, en af en toe keren en draaien zodat de boter overal aan de 'wanden' zit. Het gaat erom dat je een laagje krijgt aan de buitenkant van het ijsje. - Zodra de boter compleet gestold en bevroren is, dus paar uur later, giet je het vormpje zo vol mogelijk met slagroom.    Zelf had ik nog wat vanille bij de boter in het pannetje gedaan, en je kunt het natuurlijk nog met andere sma

Recept: Kippeling (gefrituurde krokante kip)

Voor twee Mensen Persoonlijk heb ik nooit gegeten bij die ene kiptent van dat olijke mannetje met de witte baard. Eigenlijk heb ik nooit dat soort kip op, dus ik heb geen referentiekader. Het enige wat ik vaak at is kibbeling. Wat ik wel weet is dat deze versie een stuk beter is, alleen al omdat het net in toxische zadenolie is gefrituurd. Verder heb je natuurlijk de keuze wát voor kip erin gaat. Allicht van betere kwaliteit dan van die ene keten waar ik het net over had. Ingrediënten 400 gram kippendijen (of meer/minder gram, ligt eraan hoeveel trek je hebt)  Knabbelspek, verpoederd 2 eieren, geklutst Yoghurt (Turkse is lekker stevig)  Zout (en eventueel kruiden) Ganzenvet of ander dierlijk vet Recept Laat het vet smelten zodat je meteen aan de slag kunt met frituren zodra de kipstukken gereed zijn. Ondanks alle waarschuwingen op de friteuse (“geen vast vet gebruiken, alleen olie!”) Hebben we de olie op lage temperatuur vloeibaar gemaakt. Het voordeel van ganzenvet is dat het heel za