Doorgaan naar hoofdcontent

Mijn Ervaring Met het Diatomeeënaarde Protocol



 

Na een flink aantal informatieve blogs over diatomeeënaarde is het nu tijd voor mijn persoonlijke ervaring hiermee. 

Inlezen
Het is altijd verstandig om je goed in te lezen voordat je besluit uit te proberen of iets voor jou kan helpen.  Diatomeeënaarde had ik al een geruime tijd in huis, omdat het genoemd werd als één van de mogelijkheden om parasieten te verwijderen. Ik gebruikte het af en aan, een klein beetje in mijn water, maar dat was het wel. Eigenlijk merkte ik niet dat het iets deed. Uiteindelijk besloot ik me er meer in te gaan verdiepen met de intentie om het wat structureler te gaan gebruiken. 

Het protocol volgen
Begin juli begon ik met het volgen van een protocol. Bij mijn eten voegde ik nu 1/8 theelepel Diatomeeënaarde en actieve kool. De eerste twee weken ervaarde ik wisselend. De ene dag voelde ik me wel oké, maar de andere dag werd ik misselijk. Wanneer ik een dag misselijk was geweest kon ik er vergif op innemen dat ik die dag daarna parasieten zou lozen. Is het handig om wanneer je vaak misselijk bent, en veel parasieten aan het lozen bent, na slechts twee weken van 1/8 theelepel naar ¼ theelepel diatomeeënaarde te gaan? Nee. Helaas moet ik altijd op een harde manier leren, want ik verhoogde eigenwijs toch mijn dosis.

Eigenwijs is niet altijd wijs
Heel juli en augustus ging ik door met elke 2 à 3 weken mijn dosis te verhogen, tot ik uiteindelijk begin september aan de ½ + 1/8 theelepel diatomeeënaarde zat, en eigenlijk dagelijks wel misselijk was en parasieten loosde. Daarom besloot ik dat ik er genoeg van had en hield ermee op. Toch vind ik het heel lastig om op te geven, dus ik ging ervaringen van mensen lezen. Vooral van mensen die problemen hadden ondervonden met het implementeren van het protocol. 

1 Eetlepel Diatomeeënaarde
Er waren een aantal mensen die last hadden van een (te) lage dosis diatomeeënaarde. Ze merkten dat ze zich een stuk beter voelde toen ze in één keer de dosis naar 1 eetlepel opvoerde. Ook merkten ze dat wanneer ze onder de 1 eetlepel innamen ze juist veel last hadden van misselijkheid. Dus  ik besloot te kijken of dit voor mij het geval was. Nee, dus. Ik voelde me niet slechter, maar ook niet beter. In die tijd loosde ik wel aardig veel parasieten, maar ik voelde me verre van goed, dus ik zag wel in dat de hoge dosis niet de juiste manier voor mij was. 

Terug bij af
Ik besloot daarom om toch weer terug te gaan naar 1/8 theelepel na een aantal dagen. Ik merkte dat ik aardig gedemotiveerd raakte en dus niet meer zo consistent was, in ieder geval niet meer zoals ik die maanden daarvoor geweest was. Ik voelde me nu al maanden niet lekker en besloot mijn diatomeeënaarde inname nog kleiner te maken. Ik had gelezen dat met die strategie ook veel mensen baat hadden gehad. Dus in plaats van 1/8 theelepel besloot ik 1/16 theelepel diatomeeënaarde per dag te nemen, met uiteraard actieve kool.

Meer Drinken
Wat ik tegelijkertijd met de dosisverlaging veranderde was om meer water te drinken. Eigenlijk drink ik al jaren erg weinig. Zeker voor iemand die een parasietenkuur volgt en daarbij koffie klysma’s implementeert https://www.reizendestrijdster.nl/de-geschiedenis-van-koffie-klysmas (het recept hiervoor vind je hier) https://www.reizendestrijdster.nl/recept-koffie-klysma) is dat geen slim idee. De combinatie van een lage dosis met genoeg drinken zorgde ervoor dat ik me beter ging voelen. Ik voelde me gelukkig niet meer dagelijks misselijk.

Slow and Steady
Deze lage dosis diatomeeënaarde doe ik nu al een aantal weken. Op het moment van schrijven (12 oktober 2023) zit ik op 1/8  diatomeeënaarde per dag en één capsule actieve kool. Dit gaat nu een stuk beter, ik ben niet meer elke dag misselijk en ik loos nog steeds veel parasieten. Dus ik ga voorlopig nog niet omhoog met mijn dosis totdat ik voel dat mijn lichaam toe is aan de volgende stap. Ik probeer nu eens niet het te haasten en te luisteren naar mijn lichaam. Slow and steady wins the race.
Gebruik jij diatomeeënaarde? Zo ja, hoe bevalt dit? Laat het hieronder achter!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Hoe Start je het Carnivoordieet?

Steeds meer mensen vinden de laatste tijd de carnivoorgroep op Facebook . Of dit onbedoeld gebeurt omdat de media het dieet demoniseert, of dat mensen het op andere manieren vinden, maakt voor het onderwerp van dit artikel niet uit. Wel ben ik benieuwd, als je carnivoor eet, hoe je hierop bent gekomen. Laat dit dus vooral hieronder achter! Dit artikel heb ik geschreven voor mensen die eraan denken het dieet te starten en voor mensen die het kort geleden begonnen zijn. Maar je mag het uiteraard ook lezen als je al een doorgewinterde carnivoor bent. 😉  Transtitie Een paar jaar terug schreef mijn man Rick een artikel over de transitie naar het carnivoordieet , zodat mensen konden leren van onze fouten. https://www.reizendestrijdster.nl/transitie-naar-het-carnivoor-dieet Fouten die wij hebben gemaakt, en problemen waar wij en andere mensen tegenaan gelopen zijn. Een van de meest gemaakte fouten die ik zie (en die ik zelf ook gemaakt heb) is dat mensen te snel overstappen van hun huidige d

Carnivoor Magnum Slagroom IJsje

De zomer staat op de stoep en dat betekende vroeger tijd voor ijs. Veel. Ik at gerust 10 bolletjes, weliswaar in 2 porties. Omdat dat bomvol suikers zit, maar ik toch trek heb in iets soortgelijks, ben ik aan het experimenteren met een—soort van—alternatief... Dit lijkt te werken, al heeft het nog wat 'finesse' nodig:    - Zet ijsvormpjes in de vriezer, dag van tevoren. (Die op het plaatje hebben wij, die zijn ideaal). - Smelt boter tot het volledig vloeibaar is. - Giet de boter voorzichtig in het vormpje en zorg dat het niet meteen naar beneden zakt. Dus zo plat mogelijk neerleggen, dus afgesloten, en af en toe keren en draaien zodat de boter overal aan de 'wanden' zit. Het gaat erom dat je een laagje krijgt aan de buitenkant van het ijsje. - Zodra de boter compleet gestold en bevroren is, dus paar uur later, giet je het vormpje zo vol mogelijk met slagroom.    Zelf had ik nog wat vanille bij de boter in het pannetje gedaan, en je kunt het natuurlijk nog met andere sma

Recept: Kippeling (gefrituurde krokante kip)

Voor twee Mensen Persoonlijk heb ik nooit gegeten bij die ene kiptent van dat olijke mannetje met de witte baard. Eigenlijk heb ik nooit dat soort kip op, dus ik heb geen referentiekader. Het enige wat ik vaak at is kibbeling. Wat ik wel weet is dat deze versie een stuk beter is, alleen al omdat het net in toxische zadenolie is gefrituurd. Verder heb je natuurlijk de keuze wát voor kip erin gaat. Allicht van betere kwaliteit dan van die ene keten waar ik het net over had. Ingrediënten 400 gram kippendijen (of meer/minder gram, ligt eraan hoeveel trek je hebt)  Knabbelspek, verpoederd 2 eieren, geklutst Yoghurt (Turkse is lekker stevig)  Zout (en eventueel kruiden) Ganzenvet of ander dierlijk vet Recept Laat het vet smelten zodat je meteen aan de slag kunt met frituren zodra de kipstukken gereed zijn. Ondanks alle waarschuwingen op de friteuse (“geen vast vet gebruiken, alleen olie!”) Hebben we de olie op lage temperatuur vloeibaar gemaakt. Het voordeel van ganzenvet is dat het heel za