Doorgaan naar hoofdcontent

Wat is het Carnivoordieet ?


 

Sommige mensen willen ons laten geloven dat vlees eten niet meer van deze tijd is. Een vreemde bewering, want hoe kan een superfood zoalsrood vlees niet van deze tijd zijn? Gelukkig zie je toch dat genoeg mensen zich niets aantrekken van dit soort propagandaleuzen. En ook de interesse in het carnivoordieet groeit hier in Nederland. Dat heeft onder anderen te maken met de media, die dit dieet al decennia op een negatieve manier onder de aandacht brengen. Grappig genoeg zie je dat hierdoor mensen juist het carnivoordieet vinden. Media bedankt Voor dit Weetje van de Week wil ik graag kort vertellen wat het carnivoordieet eigenlijk inhoudt.

Wat is het Carnivoordieet?

Kort gezegd eet je met dit dieet alleen producten van dierlijke oorsprong. Voornamelijk vlees en vet van grazende dieren, rood vlees dus. Koeien is de meest gangbare keuze, maar lam is een andere uitstekende keuze. Ook kun je vis eten, gevogelte, eieren en zuivel. Als specerij gebruik je zout. Je hebt gradaties waarin je het carnivoordieet kunt volgen. Zo heb je bijvoorbeeld strikt carnivoor en dirty carnivoor. De strikte carnivoren eten alleen zout en rood vlees, sommige alleen rauw vlees zelfs. Anderen gebruiken nog eieren en zuivelproducten zoals boter, kaas, yoghurt en melk. De zogenaamde dirty carnivoren, waar ik er eentje van ben.

Wanneer ben je Carnivoor?

Strikt genomen eet je al een carnivoordieet wanneer je voeding voor 70% uit dierlijke producten bestaat. Echter zie je dat mensen hun klachten pas zien verdwijnen wanneer ze echt een lange tijd niets anders dan dierlijke producten eten. Dus geen groente, fruitgranen en plantaardige oliën. Je schrapt al deze producten zodat je lichaam de kans heeft om te helen en niet continu geïnflammeerd is door alle toxines en antinutriënten die in planten te vinden zijn.

Transitie naar het Carnivoordieet

Ik kan het niet vaak genoeg benoemen: wanneer je de overstapnaar het carnivoordieet maakt, is het verstandig dit rustig aan te doen, omdat je anders tegen problemen kunt aanlopen. Je overstap zal anders zijn wanneer je zoals ikzelf van een vegetarisch/veganistisch dieet komt dan wanneer je nooit vlees uit je dieet hebt geschrapt. Het belangrijkste is dat je het vertrouwen krijgt dat je dit dieet kunt volhouden. Sommige mensen kunnen in één keer koffie, suiker en dergelijke schrappen, maar de meeste mensen hebben meer baat bij langzaam het voedsel waar ze verslaafd aan zijn af te bouwen.

Veel succes met het starten (of voortzetten) van het carnivoordieet! Er zijn op mijn blog meerdere uitgebreide artikelen over te vinden.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Hoe Start je het Carnivoordieet?

Steeds meer mensen vinden de laatste tijd de carnivoorgroep op Facebook . Of dit onbedoeld gebeurt omdat de media het dieet demoniseert, of dat mensen het op andere manieren vinden, maakt voor het onderwerp van dit artikel niet uit. Wel ben ik benieuwd, als je carnivoor eet, hoe je hierop bent gekomen. Laat dit dus vooral hieronder achter! Dit artikel heb ik geschreven voor mensen die eraan denken het dieet te starten en voor mensen die het kort geleden begonnen zijn. Maar je mag het uiteraard ook lezen als je al een doorgewinterde carnivoor bent. 😉  Transtitie Een paar jaar terug schreef mijn man Rick een artikel over de transitie naar het carnivoordieet , zodat mensen konden leren van onze fouten. https://www.reizendestrijdster.nl/transitie-naar-het-carnivoor-dieet Fouten die wij hebben gemaakt, en problemen waar wij en andere mensen tegenaan gelopen zijn. Een van de meest gemaakte fouten die ik zie (en die ik zelf ook gemaakt heb) is dat mensen te snel overstappen van hun huidige d

Carnivoor Magnum Slagroom IJsje

De zomer staat op de stoep en dat betekende vroeger tijd voor ijs. Veel. Ik at gerust 10 bolletjes, weliswaar in 2 porties. Omdat dat bomvol suikers zit, maar ik toch trek heb in iets soortgelijks, ben ik aan het experimenteren met een—soort van—alternatief... Dit lijkt te werken, al heeft het nog wat 'finesse' nodig:    - Zet ijsvormpjes in de vriezer, dag van tevoren. (Die op het plaatje hebben wij, die zijn ideaal). - Smelt boter tot het volledig vloeibaar is. - Giet de boter voorzichtig in het vormpje en zorg dat het niet meteen naar beneden zakt. Dus zo plat mogelijk neerleggen, dus afgesloten, en af en toe keren en draaien zodat de boter overal aan de 'wanden' zit. Het gaat erom dat je een laagje krijgt aan de buitenkant van het ijsje. - Zodra de boter compleet gestold en bevroren is, dus paar uur later, giet je het vormpje zo vol mogelijk met slagroom.    Zelf had ik nog wat vanille bij de boter in het pannetje gedaan, en je kunt het natuurlijk nog met andere sma

Recept: Kippeling (gefrituurde krokante kip)

Voor twee Mensen Persoonlijk heb ik nooit gegeten bij die ene kiptent van dat olijke mannetje met de witte baard. Eigenlijk heb ik nooit dat soort kip op, dus ik heb geen referentiekader. Het enige wat ik vaak at is kibbeling. Wat ik wel weet is dat deze versie een stuk beter is, alleen al omdat het net in toxische zadenolie is gefrituurd. Verder heb je natuurlijk de keuze wát voor kip erin gaat. Allicht van betere kwaliteit dan van die ene keten waar ik het net over had. Ingrediënten 400 gram kippendijen (of meer/minder gram, ligt eraan hoeveel trek je hebt)  Knabbelspek, verpoederd 2 eieren, geklutst Yoghurt (Turkse is lekker stevig)  Zout (en eventueel kruiden) Ganzenvet of ander dierlijk vet Recept Laat het vet smelten zodat je meteen aan de slag kunt met frituren zodra de kipstukken gereed zijn. Ondanks alle waarschuwingen op de friteuse (“geen vast vet gebruiken, alleen olie!”) Hebben we de olie op lage temperatuur vloeibaar gemaakt. Het voordeel van ganzenvet is dat het heel za