Doorgaan naar hoofdcontent

Groentes vergiftigen je langzaam


 

Door verschillende instituten, wordt er beweerd dat groentes ontzettend gezond voor je zijn. Bovendien zijn ze, zo wordt verteld, essentieel doordat ze bomvol zitten met de noodzakelijke vitamines en mineralen. 

Wanneer je mijn blogs al langer leest weet je dat er in vlees essentiële vitamines en mineralen zitten. En nog belangrijker: in vlees zitten geen anti-nutriënten die je langzaam vergiftigen. In groente en fruit wel degelijk.

Kijk naar de Woordkeuze

Wanneer je op de woordkeuzes van bijvoorbeeld het Voedingscentrum let, zie je dat ze hun woorden zorgvuldig kiezen:

En natuurlijk krijg je veel goede voedingsstoffen binnen met groente en fruit. Denk aan vitamines, mineralen en vezels.

Bron


Wat staat hier nu eigenlijk? Er staat dat je goede (lekker vaag ook weer) voedingsstoffen binnen krijgt met groente en fruit, niet dat je lichaam deze ook opneemt. En dat laatste is toch wel van belang.

Vergiftiging of voeding?

Wat ze weglaten is dat bij al die vitamines en mineralen die in groente en fruit zitten er ook antinutriënten aanwezig zijn die je vergiftigen. Deze antinutriënten zorgen ervoor dat je de vitamines en mineralen die in de groente aanwezig zijn niet of slecht kunt opnemen.  De plant wil namelijk niet dat je haar opeet, dus verdedigt zichzelf door gifstoffen aan te maken. Het beschermt zich op de enige manier waarop het zich kan verdedigen, namelijk op een chemische manier. Als je dacht dat pesticide die erop gespoten waren slecht voor je gezondheid zijn, houd je dan maar vast. Van de pesticiden die je binnenkrijgt met het eten van groente wordt namelijk 99% door de plant zelf aangemaakt!

Dit blog is bedoeld als een kleine introductie over het eten van groente. Wil je een uitgebreider artikel hierover lezen? Lees dan vooral mijn artikel “Groente: Noodzakelijk of Overbodig?”
Wil je meer weten over de verschillende antinutriënten in groente en fruit? Ik heb er flink wat uitgelicht in verschilde blogs welke ik hier heb gebundeld.

Eet jij nog groente? Zo ja, welke? En waarom?


Reacties

Populaire posts van deze blog

Hoe Start je het Carnivoordieet?

Steeds meer mensen vinden de laatste tijd de carnivoorgroep op Facebook . Of dit onbedoeld gebeurt omdat de media het dieet demoniseert, of dat mensen het op andere manieren vinden, maakt voor het onderwerp van dit artikel niet uit. Wel ben ik benieuwd, als je carnivoor eet, hoe je hierop bent gekomen. Laat dit dus vooral hieronder achter! Dit artikel heb ik geschreven voor mensen die eraan denken het dieet te starten en voor mensen die het kort geleden begonnen zijn. Maar je mag het uiteraard ook lezen als je al een doorgewinterde carnivoor bent. 😉  Transtitie Een paar jaar terug schreef mijn man Rick een artikel over de transitie naar het carnivoordieet , zodat mensen konden leren van onze fouten. https://www.reizendestrijdster.nl/transitie-naar-het-carnivoor-dieet Fouten die wij hebben gemaakt, en problemen waar wij en andere mensen tegenaan gelopen zijn. Een van de meest gemaakte fouten die ik zie (en die ik zelf ook gemaakt heb) is dat mensen te snel overstappen van hun huidige d

Carnivoor Magnum Slagroom IJsje

De zomer staat op de stoep en dat betekende vroeger tijd voor ijs. Veel. Ik at gerust 10 bolletjes, weliswaar in 2 porties. Omdat dat bomvol suikers zit, maar ik toch trek heb in iets soortgelijks, ben ik aan het experimenteren met een—soort van—alternatief... Dit lijkt te werken, al heeft het nog wat 'finesse' nodig:    - Zet ijsvormpjes in de vriezer, dag van tevoren. (Die op het plaatje hebben wij, die zijn ideaal). - Smelt boter tot het volledig vloeibaar is. - Giet de boter voorzichtig in het vormpje en zorg dat het niet meteen naar beneden zakt. Dus zo plat mogelijk neerleggen, dus afgesloten, en af en toe keren en draaien zodat de boter overal aan de 'wanden' zit. Het gaat erom dat je een laagje krijgt aan de buitenkant van het ijsje. - Zodra de boter compleet gestold en bevroren is, dus paar uur later, giet je het vormpje zo vol mogelijk met slagroom.    Zelf had ik nog wat vanille bij de boter in het pannetje gedaan, en je kunt het natuurlijk nog met andere sma

Recept: Kippeling (gefrituurde krokante kip)

Voor twee Mensen Persoonlijk heb ik nooit gegeten bij die ene kiptent van dat olijke mannetje met de witte baard. Eigenlijk heb ik nooit dat soort kip op, dus ik heb geen referentiekader. Het enige wat ik vaak at is kibbeling. Wat ik wel weet is dat deze versie een stuk beter is, alleen al omdat het net in toxische zadenolie is gefrituurd. Verder heb je natuurlijk de keuze wát voor kip erin gaat. Allicht van betere kwaliteit dan van die ene keten waar ik het net over had. Ingrediënten 400 gram kippendijen (of meer/minder gram, ligt eraan hoeveel trek je hebt)  Knabbelspek, verpoederd 2 eieren, geklutst Yoghurt (Turkse is lekker stevig)  Zout (en eventueel kruiden) Ganzenvet of ander dierlijk vet Recept Laat het vet smelten zodat je meteen aan de slag kunt met frituren zodra de kipstukken gereed zijn. Ondanks alle waarschuwingen op de friteuse (“geen vast vet gebruiken, alleen olie!”) Hebben we de olie op lage temperatuur vloeibaar gemaakt. Het voordeel van ganzenvet is dat het heel za