Doorgaan naar hoofdcontent

Zweet en het Carnivoordieet


In dit blog wil ik het hebben over transpiratie wanneer je een carnivoordieet volgt. Is het zo dat je meer zweet op dit dieet of dat je meer stinkt? Voordat ik aan dit dieet begon, had ik het er met iemand over, dat ik overwoog om het carnivoordieet te gaan volgen. Deze zei mij dat ze mensen kende die dit dieet volgde en dat ze aardig hard stonken wanneer ze met hen getraind had. Zij vond ze dus in ieder geval vies ruiken wanneer ze gezweet hadden.

Meat Sweat

In het Engels heb je de term ´Meat sweat´. Dit is wanneer iemand heel veel vlees eet en daarna heftig gaat transpireren. Vaak wordt er bij dit vlees ook aardig wat andere dingen geconsumeerd, dus ik betwijfel of dit door het vlees komt. En jezelf aftrappen met eten is nooit een goed idee, wat het eten ook is. Na meerdan 2 jaar keto/carnivoor te eten heb ik aardig wat vlees op en ik heb nog nooit last gehad van heftig transpireren na één van mijn maaltijden.

Klotsende Oksels

In januari 2020 zijn Rick en ik geheel overgestapt naar het carnivoordieet na een transitie van drie maanden (achteraf was dit veel te kort). Hiervoor waren we 7 jaar nagenoeg vegetariër en kampte met verschillende gezondheidsklachten, waaronder depressie inclusief suïcidale gedachtes. Naast dit alles zweette ik ook aardig veel. Wanneer ik me aan had gekleed en van de trap naar beneden liep, had ik vaak beneden al klotsende oksels. Hier heb ik al van kinds af aan last van en nog plantaardiger gaan eten veranderde hier niets aan.

Geen Deodorant

Jaren geleden las ik al over deodorant dat dit aardig toxisch was, en het sowieso geen goed idee is om zweet tegen te houden. Dus ik besloot ik ongeveer 7 jaar geleden geen deodorant meer te gebruiken. Dat was dus veel de armen naast mijn lichaam houden, want ik vond het vreselijk als iemand mij zou ruiken. Toch heb ik sinds die tijd nooit meer deodorant gebruikt. De consequentie was dat ik dagelijks al mijn topjes, ondershirts, jurken en truien in de was moest gooien. Ik zweet namelijk overal doorheen, dus dat was veel wassen draaien.

Zweet Minder

Na overstappen op het Carnivoordieet merkte ik veel positieve verschillen op, maar het was eigenlijk een aantal weken geleden dat ik ineens bedacht dat transpiratie daar ook één van was. Helaas weet ik niet sinds wanneer ik hier minder last van heb, maar zeker al een aantal maanden. Ik kan nu truien, topjes en jurken meerdere dagen aan, mits het niet heel warm is natuurlijk of ik lekker in de tuin heb staan rauzen.😉 Toch stink ik lang niet zo erg meer.

Schrap Planten

Wat ik tegenkwam toen ik ging zoeken hoe je zweet minder kon ruiken zag ik dat wanneer je niet wilt dat je zweet stinkt je tomaten moet schrappen. Nou, dat is bij mij gelukt, al een lange tijd geen tomaat meer op. Ook knoflook schijnt een grote boosdoener te zijn.

Meerdere Factoren

Het zal wel met verschillende factoren samenhangen, zoals bijvoorbeeld je hormoonhuishouding wat bij mij altijd een rotzooi is geweest. Dit is zeer waarschijnlijk te wijten aan de ladingen zadenoliën die ik mijn hele jeugd gegeten heb in plaats van dierlijk vet en roomboter. In plaats daarvan at ik smeerbare olie van Becel, en “bak” olie van Zeeuws Meisje. Mijn moeder dacht namelijk dankzij de plantaardige propaganda dat dierlijk vet je dik maakt. Aangezien ik nu al meer dan 2 jaar geen zadenoliën meer consumeer, zou het kunnen dat hierdoor mijn hormoonhuishouding iets meer op orde gebracht is. Al kan het 7 jaar duren voordat je deze troep ook daadwerkelijk je lichaam uit hebt gewerkt…

Conclusie

Het feit dat ik minder zweet kan dus zeker met het carnivoordieet te maken hebben. Wat ook geholpen zou kunnen hebben, of wellicht een bijdrage heeft geleverd is aarden Zowel aarden en het carnivoordieet zorgen voor minder inflammatie, wat je lichaam weer tot rust brengt. Wat de reden ook is, ik ben erg blij dat ik minder zweet en dus ook minder stink.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Hoe Start je het Carnivoordieet?

Steeds meer mensen vinden de laatste tijd de carnivoorgroep op Facebook . Of dit onbedoeld gebeurt omdat de media het dieet demoniseert, of dat mensen het op andere manieren vinden, maakt voor het onderwerp van dit artikel niet uit. Wel ben ik benieuwd, als je carnivoor eet, hoe je hierop bent gekomen. Laat dit dus vooral hieronder achter! Dit artikel heb ik geschreven voor mensen die eraan denken het dieet te starten en voor mensen die het kort geleden begonnen zijn. Maar je mag het uiteraard ook lezen als je al een doorgewinterde carnivoor bent. 😉  Transtitie Een paar jaar terug schreef mijn man Rick een artikel over de transitie naar het carnivoordieet , zodat mensen konden leren van onze fouten. Fouten die wij hebben gemaakt, en problemen waar wij en andere mensen tegenaan gelopen zijn. Een van de meest gemaakte fouten die ik zie (en die ik zelf ook gemaakt heb) is dat mensen te snel overstappen van hun huidige dieet op het carnivoordieet. Dit zorgt bijna altijd voor problemen. De

Carnivoor Magnum Slagroom IJsje

De zomer staat op de stoep en dat betekende vroeger tijd voor ijs. Veel. Ik at gerust 10 bolletjes, weliswaar in 2 porties. Omdat dat bomvol suikers zit, maar ik toch trek heb in iets soortgelijks, ben ik aan het experimenteren met een—soort van—alternatief... Dit lijkt te werken, al heeft het nog wat 'finesse' nodig:    - Zet ijsvormpjes in de vriezer, dag van tevoren. (Die op het plaatje hebben wij, die zijn ideaal). - Smelt boter tot het volledig vloeibaar is. - Giet de boter voorzichtig in het vormpje en zorg dat het niet meteen naar beneden zakt. Dus zo plat mogelijk neerleggen, dus afgesloten, en af en toe keren en draaien zodat de boter overal aan de 'wanden' zit. Het gaat erom dat je een laagje krijgt aan de buitenkant van het ijsje. - Zodra de boter compleet gestold en bevroren is, dus paar uur later, giet je het vormpje zo vol mogelijk met slagroom.    Zelf had ik nog wat vanille bij de boter in het pannetje gedaan, en je kunt het natuurlijk nog met andere sma

Recept: Kippeling (gefrituurde krokante kip)

Voor twee Mensen Persoonlijk heb ik nooit gegeten bij die ene kiptent van dat olijke mannetje met de witte baard. Eigenlijk heb ik nooit dat soort kip op, dus ik heb geen referentiekader. Het enige wat ik vaak at is kibbeling. Wat ik wel weet is dat deze versie een stuk beter is, alleen al omdat het net in toxische zadenolie is gefrituurd. Verder heb je natuurlijk de keuze wát voor kip erin gaat. Allicht van betere kwaliteit dan van die ene keten waar ik het net over had. Ingrediënten 400 gram kippendijen (of meer/minder gram, ligt eraan hoeveel trek je hebt)  Knabbelspek, verpoederd 2 eieren, geklutst Yoghurt (Turkse is lekker stevig)  Zout (en eventueel kruiden) Ganzenvet of ander dierlijk vet Recept Laat het vet smelten zodat je meteen aan de slag kunt met frituren zodra de kipstukken gereed zijn. Ondanks alle waarschuwingen op de friteuse (“geen vast vet gebruiken, alleen olie!”) Hebben we de olie op lage temperatuur vloeibaar gemaakt. Het voordeel van ganzenvet is dat het heel za