Doorgaan naar hoofdcontent

Dagje weg: Wat Neem je Mee (Carnivoordieet)



Wat Neem Je Mee?

Die vraag komt nog wel eens voorbij. We zijn nu eenmaal zo gewend aan tig keuzes om mee te nemen, en dat je overal kan neerploffen en wat kan bestellen. Als je vervolgens een dieet adapteert waarbij je zo ongeveer alles schrapt wat nu hip is, en juist eet wat constant gedemoniseerd wordt, is het een stuk lastiger om op pad te gaan. Geen nood, er zijn nog steeds opties!

Ik Ga Op Reis en Neem Mee

Om mee te nemen volgen hier wat opties waarvan er recepten op deze website staan:
Frittata: Dit is onze persoonlijke favoriet. Afgekoeld namelijk ook nog steeds zeer smaakvol, en dit blijft zeker een week goed in de koelkast. Je kunt dus een flinke bak maken en meerdere dagen ervan smullen, het is ook handig voor als je iets wilt meenemen naar je werk. Een volop voedzame en vullende versnapering!
Eiersalade: Niet om als enige gerecht mee te nemen, maar zeker een optie als extraatje.
Overigens zijn gekookte (en eventueel gerookte) eieren op zichzelf al een handige en lekkere optie om mee te nemen.
Pemmikan: Eigenlijk meer overlevingsvoedsel, dus niet per se iets waar je in normale tijden van eet. Toch nemen we dit zelf vaak mee. Als je trek krijgt en je wat flauw voelt, is dit een goede manier om weer helemaal ‘aan‘ te gaan. Niet vreemd gezien de combinatie van vet, proteĆÆne, en zout.

En Wat Nog Meer?

Andere opties zijn droge worst, omdat dit niet gekoeld hoeft te worden ideaal. Verder gehaktballetjes van tevoren braden. Koud nog steeds heerlijk. Vleeswaren zijn ook een goede optie, let altijd wel op wat voor ingrediƫnten er zijn toegevoegd, want vaak zitten er allerlei (kunstmatige) suikers in die je liever niet binnen krijgt.
Ossenworst of tartaar is een goede optie als rauw vlees, alleen is dat echt wel een pre om gekoeld mee te nemen.
Over rauw gesproken: ingeblikte vis uit blik is zeker een optie om te overwegen. Laat mensen je adem maar haten, jij bent lekker gevoed. Sardientjes, ansjovis, tonijn, kabeljauwlever, de keuze is reuze! Wel opletten dat het in water zit, niet in olie.
Als je een goede thermosfles hebt, kun je opgewarmde bouillon meenemen. Niet laten afkoelen want dan heb je een drillerige bedoeling die je niet uit de fles krijgt. En vaak zit er ook een mooi laagje vet op die ervoor zorgt dat sowieso niets die fles uitkomt.
Dan heb je nog ‘chaffles’; wafels gemaakt van eieren met kaas, en evt. bacon. Ei en verpoederde Parmezaanse of andere droge kaas door elkaar mengen en in een wafelijzer gieten. Je kunt ze trouwens ook in een koekenpan als een pannekoek bakken. Stapeltje avond van tevoren maken. Deze baksels zijn dagen houdbaar. Als je de kans hebt kun je er roomkaas opsmeren en rauwe ham op doen om het nog lekkerder te maken.
Tot slot natuurlijk kaas uit het vuistje, want kaas is de baas. Als je er tegen kunt althans, maar dat geldt voor alle recepten met kaas. Andere zuivel zoals yoghurt of rauwe melk is ook zeker een optie, alleen heb je dan wederom een koeling nodig als je lang weggaat.

Toch Ergens Wat Eten?

Wij gingen lange tijd meerdere keren per week uit eten. Dus ja, ook wij missen dat af en toe. Bij veel restaurants kunnen ze helaas geen vlees meer fatsoenlijk bakken zonder er allerlei zooi overheen te gooien. Als je van vis houdt (en een dikke portemonnee hebt) kun je natuurlijk altijd verse vis kopen en dat ter plekke opeten. Gerookte paling of andere vissoorten kun je prima eten. Geen gebakken vis bestellen, want dat is helaas overal in toxische zadenolie gefrituurd. Daarbij veelal voorzien van paneermeel.
Uiteraard kun je de meeste vis ook lekker rauw eten. Bij de wat beter zaken kun je het als sashimi laten snijden. Denk aan coquilles, tonijn, wilde zalm. Helaas worden eitjes van vissen meestal gepasteuriseerd, dus let daar op als ze dit verkopen.

Dit is wat wij in de loop van de jaren hebben bedacht, mist er nog wat? Laat het vooral hieronder achter, hoe meer ideeƫn, hoe beter!


Reacties

Populaire posts van deze blog

Hoe Start je het Carnivoordieet?

Steeds meer mensen vinden de laatste tijd de carnivoorgroep op Facebook . Of dit onbedoeld gebeurt omdat de media het dieet demoniseert, of dat mensen het op andere manieren vinden, maakt voor het onderwerp van dit artikel niet uit. Wel ben ik benieuwd, als je carnivoor eet, hoe je hierop bent gekomen. Laat dit dus vooral hieronder achter! Dit artikel heb ik geschreven voor mensen die eraan denken het dieet te starten en voor mensen die het kort geleden begonnen zijn. Maar je mag het uiteraard ook lezen als je al een doorgewinterde carnivoor bent. šŸ˜‰  Transtitie Een paar jaar terug schreef mijn man Rick een artikel over de transitie naar het carnivoordieet , zodat mensen konden leren van onze fouten. https://www.reizendestrijdster.nl/transitie-naar-het-carnivoor-dieet Fouten die wij hebben gemaakt, en problemen waar wij en andere mensen tegenaan gelopen zijn. Een van de meest gemaakte fouten die ik zie (en die ik zelf ook gemaakt heb) is dat mensen te snel overstappen van hun huidige d

Carnivoor Magnum Slagroom IJsje

De zomer staat op de stoep en dat betekende vroeger tijd voor ijs. Veel. Ik at gerust 10 bolletjes, weliswaar in 2 porties. Omdat dat bomvol suikers zit, maar ik toch trek heb in iets soortgelijks, ben ik aan het experimenteren met een—soort van—alternatief... Dit lijkt te werken, al heeft het nog wat 'finesse' nodig:    - Zet ijsvormpjes in de vriezer, dag van tevoren. (Die op het plaatje hebben wij, die zijn ideaal). - Smelt boter tot het volledig vloeibaar is. - Giet de boter voorzichtig in het vormpje en zorg dat het niet meteen naar beneden zakt. Dus zo plat mogelijk neerleggen, dus afgesloten, en af en toe keren en draaien zodat de boter overal aan de 'wanden' zit. Het gaat erom dat je een laagje krijgt aan de buitenkant van het ijsje. - Zodra de boter compleet gestold en bevroren is, dus paar uur later, giet je het vormpje zo vol mogelijk met slagroom.    Zelf had ik nog wat vanille bij de boter in het pannetje gedaan, en je kunt het natuurlijk nog met andere sma

Recept: Kippeling (gefrituurde krokante kip)

Voor twee Mensen Persoonlijk heb ik nooit gegeten bij die ene kiptent van dat olijke mannetje met de witte baard. Eigenlijk heb ik nooit dat soort kip op, dus ik heb geen referentiekader. Het enige wat ik vaak at is kibbeling. Wat ik wel weet is dat deze versie een stuk beter is, alleen al omdat het net in toxische zadenolie is gefrituurd. Verder heb je natuurlijk de keuze wĆ”t voor kip erin gaat. Allicht van betere kwaliteit dan van die ene keten waar ik het net over had. IngrediĆ«nten 400 gram kippendijen (of meer/minder gram, ligt eraan hoeveel trek je hebt)  Knabbelspek, verpoederd 2 eieren, geklutst Yoghurt (Turkse is lekker stevig)  Zout (en eventueel kruiden) Ganzenvet of ander dierlijk vet Recept Laat het vet smelten zodat je meteen aan de slag kunt met frituren zodra de kipstukken gereed zijn. Ondanks alle waarschuwingen op de friteuse (“geen vast vet gebruiken, alleen olie!”) Hebben we de olie op lage temperatuur vloeibaar gemaakt. Het voordeel van ganzenvet is dat het heel za