Doorgaan naar hoofdcontent

Het Carnivoordieet Is Geen Magische Pil

Vaak zie je dat mensen het carnivoordieet als een magische pil zien. Ze denken dat wanneer ze het carnivoordieet gaan volgens al hun lichamelijk problemen opgelost worden. Ik kan je vertellen dat dit alleen maar leidt tot teleurstellingen en dat mensen hierdoor afhaken op het dieet. Wat zonde is, want het is van belang dat je jezelf voedt. De meeste mensen zijn nu eenmaal ondervoed en hebben er baat bij het carnivoordieet te volgen. Het is echter niet iets nieuws onder de zon, je ziet vaker gebeuren dat wanneer mensen iets vinden ze er al hun hoop op vestigen. Mensen denken dat ze de heilige graal hebben gevonden. Ik ben er echter van overtuigd dat er niet één ding is wat je kunt veranderen in je leven waardoor je de gezondheid krijgt waar je altijd op hoopte.

Overstappen op het Carnivoordieet

Zoals gezegd is het carnivoordieet niet een magische pil die al je problemen oplost. Het zal echter wel flink wat problemen oplossen. Heel veel mensen maken de fout (inclusief ikzelf) om van de één op de andere dag te willen overstappen op het carnivoordieet. Het is zeer verleidelijk er gelijk vol in te duiken, maar dit werkt averechts. Vroeger of later loop je tegen problemen aan. Het is veel verstandiger om langzaam over te stappen om je lichaam de kans te geven over te schakelen. Gun jezelf de tijd om een goede transitiete maken naar het carnivoordieet. Je lichaam zal je dankbaar zijn.

Niet alle klachten verdwijnen (gelijk)

De reden voor mij om het carnivoordieet te gaan volgen was om van mijn depressieve klachten af te komen. Dit lukte dan ook. Je zou dus kunnen zeggen dat het hiervoor wel een magische pil was. Daarnaast is mijn RSI en mijn pijnlijke knie verdwenen. Toch liep ik ook tegen wat problemen aan. Ik merkte bijvoorbeeld dat ik misselijk werd wanneer ik vet at en dus waarschijnlijk kampte met een slechte gal en/of te laag maagzuur. Wat ik op het carnivoordieet ook probeerde, dit probleem bleef. Totdat ik mijn eerste parasietenkuur deed.

Meerdere Factoren Spelen een Rol

Er zijn meerdere factoren in het spel of we van bepaalde klachten afkomen. Wanneer we het standaarddieet hebben gevolgd, of nog erger het vegetarisch of veganistische dieet, hebben we onszelf uitgehongerd en onszelf met antinutriënten en plantaardige oliën vergiftigd. Daarnaast zijn er andere dingen die van invloed kunnen zijn, bijvoorbeeld het feit dat we niet meer op blote voeten lopen en ons dus afgesneden hebben van de aarde. Ook ontwormen we onszelf nooit zoals we vroeger wel deden. Alleen kleine kinderen kunnen klaarblijkelijk wormen krijgen, aangezien het daarbij nog wel wordt geadviseerd. Het kan dus verstandig zijn om af en toe een parasietenkuur te doen. Wormeneitjes zijn zo klein dat ze overal op kunnen zitten. Overigens niet alleen in vlees zoals er wordt verteld, maar ook op groente en fruit. Verder zijn er nog allerlei andere invloeden die onze gezondheid schaden. We leven zo ongeveer constant een toxische soep. Kortom, je moet dus kijken of er andere factoren zijn die ervoor kunnen zorgen dat je nog steeds tegen problemen aanloopt.

Kun je er Niets aan Doen?

Helaas zijn er dingen waar je zelf weinig tot niets aan kunt doen. Zoals allerlei straling, fluoride en andere toxines in het water, een vervuilde omgeving, emotionele terreur, een toxische cultuur, etc. We willen ons daar vaak toch teveel op focussen, want dit brengt stress met zich mee, wat dus ook niet gezond is. Wanneer je er toch niets aan kunt veranderen is het niet verstandig om je er druk over te maken. Dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan, maar met de juiste voeding lukt het een stuk beter om dit los te laten. Je lichaam is niet meer geïnflammeerd wanneer je langere tijd het carnivoordieet volgt. Het gevolg is dat je minder prikkelbaar bent. Je emmer stroomt als het ware niet gelijk over wanneer er iets gebeurd en dingen los laten lukt ook beter. Dat hangt ook samen met je hersenen die beter gevoed zijn, waardoor je evenwichtiger en sterker door het leven gaat.

Conclusie

Er bestaat geen magische pil, maar door je te laten informeren, kritisch na te denken en te experimenteren, kun je wel veel problemen oplossen. Je moet het alleen niet je levensdoel laten worden om een ultieme gezondheid te bereiken, want dat is een fata morgana. Je leeft nu eenmaal in een degenererende cultuur of samenleving die doorwerkt in je gezondheid. Fysiek gezien zijn we daarbij ook al lange tijd aan het degenereren (zoals het boek van Weston A. Price illustreert). Wel zul je door het carnivoordieet te volgen jezelf te voeden en je hierdoor beter voelen, geestelijk en lichamelijk.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Hoe Start je het Carnivoordieet?

Steeds meer mensen vinden de laatste tijd de carnivoorgroep op Facebook . Of dit onbedoeld gebeurt omdat de media het dieet demoniseert, of dat mensen het op andere manieren vinden, maakt voor het onderwerp van dit artikel niet uit. Wel ben ik benieuwd, als je carnivoor eet, hoe je hierop bent gekomen. Laat dit dus vooral hieronder achter! Dit artikel heb ik geschreven voor mensen die eraan denken het dieet te starten en voor mensen die het kort geleden begonnen zijn. Maar je mag het uiteraard ook lezen als je al een doorgewinterde carnivoor bent. 😉  Transtitie Een paar jaar terug schreef mijn man Rick een artikel over de transitie naar het carnivoordieet , zodat mensen konden leren van onze fouten. https://www.reizendestrijdster.nl/transitie-naar-het-carnivoor-dieet Fouten die wij hebben gemaakt, en problemen waar wij en andere mensen tegenaan gelopen zijn. Een van de meest gemaakte fouten die ik zie (en die ik zelf ook gemaakt heb) is dat mensen te snel overstappen van hun huidige d

Carnivoor Magnum Slagroom IJsje

De zomer staat op de stoep en dat betekende vroeger tijd voor ijs. Veel. Ik at gerust 10 bolletjes, weliswaar in 2 porties. Omdat dat bomvol suikers zit, maar ik toch trek heb in iets soortgelijks, ben ik aan het experimenteren met een—soort van—alternatief... Dit lijkt te werken, al heeft het nog wat 'finesse' nodig:    - Zet ijsvormpjes in de vriezer, dag van tevoren. (Die op het plaatje hebben wij, die zijn ideaal). - Smelt boter tot het volledig vloeibaar is. - Giet de boter voorzichtig in het vormpje en zorg dat het niet meteen naar beneden zakt. Dus zo plat mogelijk neerleggen, dus afgesloten, en af en toe keren en draaien zodat de boter overal aan de 'wanden' zit. Het gaat erom dat je een laagje krijgt aan de buitenkant van het ijsje. - Zodra de boter compleet gestold en bevroren is, dus paar uur later, giet je het vormpje zo vol mogelijk met slagroom.    Zelf had ik nog wat vanille bij de boter in het pannetje gedaan, en je kunt het natuurlijk nog met andere sma

Recept: Kippeling (gefrituurde krokante kip)

Voor twee Mensen Persoonlijk heb ik nooit gegeten bij die ene kiptent van dat olijke mannetje met de witte baard. Eigenlijk heb ik nooit dat soort kip op, dus ik heb geen referentiekader. Het enige wat ik vaak at is kibbeling. Wat ik wel weet is dat deze versie een stuk beter is, alleen al omdat het net in toxische zadenolie is gefrituurd. Verder heb je natuurlijk de keuze wát voor kip erin gaat. Allicht van betere kwaliteit dan van die ene keten waar ik het net over had. Ingrediënten 400 gram kippendijen (of meer/minder gram, ligt eraan hoeveel trek je hebt)  Knabbelspek, verpoederd 2 eieren, geklutst Yoghurt (Turkse is lekker stevig)  Zout (en eventueel kruiden) Ganzenvet of ander dierlijk vet Recept Laat het vet smelten zodat je meteen aan de slag kunt met frituren zodra de kipstukken gereed zijn. Ondanks alle waarschuwingen op de friteuse (“geen vast vet gebruiken, alleen olie!”) Hebben we de olie op lage temperatuur vloeibaar gemaakt. Het voordeel van ganzenvet is dat het heel za