Doorgaan naar hoofdcontent

Ik Heb Een Duur Dieet?


Je hoort vaak mensen zeggen, ‘het carnivoordieet volgen zal wel heel duur zijn’. Nu is alles duurder geworden, maar je kunt het carnivoordieet zo duur maken als dat je zelf wilt. Ook zijn er mensen die zeggen dat ze het niet kunnen betalen om elke dag vlees te eten. Ik zelf heb onder de armoedegrens geleefd en weet hoe het is om geen geld te hebben. Dit hield mij toentertijd niet tegen om voedsel mijn prioriteit te maken (helaas duurbetaalde biologische groentes, maar dat terzijde). Dan maar niet op vakantie of daagjes weg, om de haverklap dure nieuwe kleding, en een blitse auto. Ikzelf vind goede voeding vele malen belangrijker dan dat.

Het is vaak een kwestie van prioriteiten stellen. Een vies woord anno 2023, want je moet toch alles kunnen doen. Nou nee, soms moet je keuzes maken. En dan zie je dat voor veel mensen voeding niet hoog staat op de prioriteitenlijst. Ze hebben bijvoorbeeld een telefoonabonnement van € 70,- per maand, die van mij is € 5,-. Dat scheelt zo weer 65 euro per maand, wat je lekker aan voeding uit kunt geven. Dus voordat je zegt “ik kan het niet betalen”, kijk naar je uitgaven en waar je onnodige uitgaven kan reduceren.

Om te laten zien dat het carnivoor dieet niet duur hoeft te zijn zal ik hieronder laten zien wat ik zoal eet per dag. Ook wat ik per dag, week en maand ongeveer kwijt ben. Dan neem ik niet eens mee dat ik ook een aantal dagen per week vast en dus vele malen minder maaltijden eet.

Zelf eet ik 2 keer per dag. Mijn eerste gerecht is eieren met spek, mijn tweede gerecht bestaat uit gehakt. Hier waar ik woon, heb ik een slager waar het woensdag gehaktdag is, dus dan krijg je korting op gehakt. Voor nu zal ik uitgaan van de normale prijs en laten zien wat ik per dag kwijt ben aan eten. Sommige gewichtswaardes zijn een overschatting, aangezien ik zelf nooit iets weeg. Verder heb ik geen rekening gehouden met kortingen die ik wel her en der krijg.

1e maaltijd van de dag:

5 eieren á 0,33 cent p.st.                                  = 1,65
2 plakken ontbijtspek á 22,20 per kilo            = € 0,74
50 gram Jonge kaas á € 13- per kilo                  
= € 0,65
+/- 30 gram Roomboter € 3,89 voor 250 gram   = € 0,47

Totaal                                                                     € 3,51

2e maaltijd

350 gram Rundgehakt á € 11,50 per kilo               = € 4,03 (HOH is = € 3,82)
50 gram Jonge kaas á € 13- per kilo                     
= € 0,65
2 plakken ontbijtspek á 22,20 per kilo                = € 0,74
100 gram Yoghurt á € 2,29 per kilo                       = € 0,23

Totaal                                                                         € 5,65

Dit komt neer op:

Per dag                                                               € 9,16
Per week                                                            € 64,12
Per maand uitgaande van 30 dagen                   € 274,80
Per jaar                                                               € 3.334,24

Ik heb ook drie lekkere recepten met gehakt in de hoofdrol als inspiratie.
Frittata
Hamburger

Pokébowl

Uiteraard knabbel ik ook wel eens een stukje kaas, droge worst, leverworst, bacon of knabbelspek weg. Maar dat zou ik niet doen wanneer ik dit niet kon betalen, en eigenlijk gebeurt dit niet wanneer ik genoeg eet. Als ik zie hoe duur ongezonde snoepjes en andere ‘tussendoortjes’ zijn, schrik ik me overigens een hoedje. Ook kan ik je zeggen dat ik vaak geen trek meer heb wanneer ik bovengenoemde maaltijden eet.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Hoe Start je het Carnivoordieet?

Steeds meer mensen vinden de laatste tijd de carnivoorgroep op Facebook . Of dit onbedoeld gebeurt omdat de media het dieet demoniseert, of dat mensen het op andere manieren vinden, maakt voor het onderwerp van dit artikel niet uit. Wel ben ik benieuwd, als je carnivoor eet, hoe je hierop bent gekomen. Laat dit dus vooral hieronder achter! Dit artikel heb ik geschreven voor mensen die eraan denken het dieet te starten en voor mensen die het kort geleden begonnen zijn. Maar je mag het uiteraard ook lezen als je al een doorgewinterde carnivoor bent. 😉  Transtitie Een paar jaar terug schreef mijn man Rick een artikel over de transitie naar het carnivoordieet , zodat mensen konden leren van onze fouten. https://www.reizendestrijdster.nl/transitie-naar-het-carnivoor-dieet Fouten die wij hebben gemaakt, en problemen waar wij en andere mensen tegenaan gelopen zijn. Een van de meest gemaakte fouten die ik zie (en die ik zelf ook gemaakt heb) is dat mensen te snel overstappen van hun huidige d

Carnivoor Magnum Slagroom IJsje

De zomer staat op de stoep en dat betekende vroeger tijd voor ijs. Veel. Ik at gerust 10 bolletjes, weliswaar in 2 porties. Omdat dat bomvol suikers zit, maar ik toch trek heb in iets soortgelijks, ben ik aan het experimenteren met een—soort van—alternatief... Dit lijkt te werken, al heeft het nog wat 'finesse' nodig:    - Zet ijsvormpjes in de vriezer, dag van tevoren. (Die op het plaatje hebben wij, die zijn ideaal). - Smelt boter tot het volledig vloeibaar is. - Giet de boter voorzichtig in het vormpje en zorg dat het niet meteen naar beneden zakt. Dus zo plat mogelijk neerleggen, dus afgesloten, en af en toe keren en draaien zodat de boter overal aan de 'wanden' zit. Het gaat erom dat je een laagje krijgt aan de buitenkant van het ijsje. - Zodra de boter compleet gestold en bevroren is, dus paar uur later, giet je het vormpje zo vol mogelijk met slagroom.    Zelf had ik nog wat vanille bij de boter in het pannetje gedaan, en je kunt het natuurlijk nog met andere sma

Recept: Kippeling (gefrituurde krokante kip)

Voor twee Mensen Persoonlijk heb ik nooit gegeten bij die ene kiptent van dat olijke mannetje met de witte baard. Eigenlijk heb ik nooit dat soort kip op, dus ik heb geen referentiekader. Het enige wat ik vaak at is kibbeling. Wat ik wel weet is dat deze versie een stuk beter is, alleen al omdat het net in toxische zadenolie is gefrituurd. Verder heb je natuurlijk de keuze wát voor kip erin gaat. Allicht van betere kwaliteit dan van die ene keten waar ik het net over had. Ingrediënten 400 gram kippendijen (of meer/minder gram, ligt eraan hoeveel trek je hebt)  Knabbelspek, verpoederd 2 eieren, geklutst Yoghurt (Turkse is lekker stevig)  Zout (en eventueel kruiden) Ganzenvet of ander dierlijk vet Recept Laat het vet smelten zodat je meteen aan de slag kunt met frituren zodra de kipstukken gereed zijn. Ondanks alle waarschuwingen op de friteuse (“geen vast vet gebruiken, alleen olie!”) Hebben we de olie op lage temperatuur vloeibaar gemaakt. Het voordeel van ganzenvet is dat het heel za