Doorgaan naar hoofdcontent

Mijn persoonlijke ervaring met oil pulling



Mijn Persoonlijke Ervaring met Oil Pulling

Twaalf jaar geleden vroeg mijn tandarts, die in Duitsland gestudeerd had, of ik wel eens van oil pulling gehoord had. Dit had ik niet, dus hij vertelde mij dat je ‘s ochtends een theelepel olie moest nemen en ermee moest spoelen in je mond om deze te reinigen. Dit moest je 5 à 10 minuten doen en daarna de olie uitspugen. Het zou volgens hem o.a. ondersteunen met het herstellen van heel kleine gaatjes. Rick hoefde om die reden ook niets te doen aan de kleine gaatjes die hij had. Wanneer hij zou gaan spoelen zouden deze gewoon weer weggaan.

Op Onderzoek Uit

Geïntrigeerd door dit verhaal ben ik er toendertijd ingedoken en kwamen enkele artikelen in het Engels online tegen over oil pulling. Onze tandarts had gezegd dat je met zonnebloemolie kon spoelen, dit was echt heel ranzig en wetende wat ik nu weet over plantaardige oliën (https://www.reizendestrijdster.nl/zaden-olien-verwoesten-je-gezondheid/) zou ik dit ook zeker niet aanbevelen. Wel vond ik online de suggestie om te spoelen met kokosolie. Deze olie zou ook nog eens antibacterieel werken, nog een pluspunt dus. 

Last van mijn Gebit en Tandvlees

Twaalf jaar geleden had ik nog een nagenoeg plantaardig dieet, ik was semi-vegetarisch en enkele jaren geleden overwoog zelfs nog even veganistisch te worden. Gelukkig vond ik in die tijd het carnivoordieet en heb ik mijn lichaam niet nog verder de afgrond in geholpen. Twaalf jaar geleden had ik namelijk last van chronisch teruggetrokken tandvlees en ontwikkelde voor het eerst van mijn leven gaatjes… Aangezien oil pulling gaatjes tegen zou gaan leek het mij een uitkomst en ik begon dit ook dagelijks trouw te doen. 

Rustiger door Oil Pulling

Wat ik merkte met oil pulling was dat mijn tandvlees vaak wat rustiger was, maar toch bleef ik last houden van een tand voorin mijn mond. Mijn tandvlees was daar aardig teruggetrokken en hoewel ik door het spoelen vaak wel rustiger werd, ging het niet compleet weg erdoor. Ditgebeurde pas toen ik mijn dieet veranderde.

Spoelen met Kokosolie

Elke ochtend, al 12 jaar lang, neem ik een theelepel extra virgin kokosolie en spoel ik 10 minuten tot een half uur. Mijn tanden worden er lekker glad van en ik vind het prettig om te doen, zodat ik fris de dag kan beginnen. Spoelen is het enige wat ik ‘s ochtends aan mondhygiëne doe, mijn tanden heb ik nooit gepoetst in de ochtend. Dit doe ik alleen 's avonds en eigenlijk ook niet altijd meer de laatste tijd, aangezien mijn tanden vaak schoon aanvoelen nadat ik het geflost heb. Ik poets ze nu alleen nog wanneer ik het idee heb dat dit handig is. 

Conclusie

Ik ben mijn tandarts nog steeds dankbaar voor deze tip. Ook voor het feit dat hij niet gelijk met de boor bij Rick klaarstond om nog een tweede vakantiehuisje te kunnen betalen. Mijn gebit en tandvlees heeft voor mijn gevoel baat bij het spoelen, maar ik blijf erbij dat het veranderen van je dieet meer zoden aan de dijk zet. Hoewel spoelen een mooie aanvulling kan zijn op je mondhygiëne kan het nooit een correct dieet vervangen. Een dieet dat je tandenremineraliseert (ja dan kan, en dit is bij mij gebeurd) en ervoor zorgt dat je minder geïnflammeerd rondloopt. Bij dit laatste kan aarden ook helpen.

Doe jij aan oil pulling en welke voordelen merk jij hierbij? Laat het hieronder achter.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Hoe Start je het Carnivoordieet?

Steeds meer mensen vinden de laatste tijd de carnivoorgroep op Facebook . Of dit onbedoeld gebeurt omdat de media het dieet demoniseert, of dat mensen het op andere manieren vinden, maakt voor het onderwerp van dit artikel niet uit. Wel ben ik benieuwd, als je carnivoor eet, hoe je hierop bent gekomen. Laat dit dus vooral hieronder achter! Dit artikel heb ik geschreven voor mensen die eraan denken het dieet te starten en voor mensen die het kort geleden begonnen zijn. Maar je mag het uiteraard ook lezen als je al een doorgewinterde carnivoor bent. 😉  Transtitie Een paar jaar terug schreef mijn man Rick een artikel over de transitie naar het carnivoordieet , zodat mensen konden leren van onze fouten. https://www.reizendestrijdster.nl/transitie-naar-het-carnivoor-dieet Fouten die wij hebben gemaakt, en problemen waar wij en andere mensen tegenaan gelopen zijn. Een van de meest gemaakte fouten die ik zie (en die ik zelf ook gemaakt heb) is dat mensen te snel overstappen van hun huidige d

Carnivoor Magnum Slagroom IJsje

De zomer staat op de stoep en dat betekende vroeger tijd voor ijs. Veel. Ik at gerust 10 bolletjes, weliswaar in 2 porties. Omdat dat bomvol suikers zit, maar ik toch trek heb in iets soortgelijks, ben ik aan het experimenteren met een—soort van—alternatief... Dit lijkt te werken, al heeft het nog wat 'finesse' nodig:    - Zet ijsvormpjes in de vriezer, dag van tevoren. (Die op het plaatje hebben wij, die zijn ideaal). - Smelt boter tot het volledig vloeibaar is. - Giet de boter voorzichtig in het vormpje en zorg dat het niet meteen naar beneden zakt. Dus zo plat mogelijk neerleggen, dus afgesloten, en af en toe keren en draaien zodat de boter overal aan de 'wanden' zit. Het gaat erom dat je een laagje krijgt aan de buitenkant van het ijsje. - Zodra de boter compleet gestold en bevroren is, dus paar uur later, giet je het vormpje zo vol mogelijk met slagroom.    Zelf had ik nog wat vanille bij de boter in het pannetje gedaan, en je kunt het natuurlijk nog met andere sma

Recept: Kippeling (gefrituurde krokante kip)

Voor twee Mensen Persoonlijk heb ik nooit gegeten bij die ene kiptent van dat olijke mannetje met de witte baard. Eigenlijk heb ik nooit dat soort kip op, dus ik heb geen referentiekader. Het enige wat ik vaak at is kibbeling. Wat ik wel weet is dat deze versie een stuk beter is, alleen al omdat het net in toxische zadenolie is gefrituurd. Verder heb je natuurlijk de keuze wát voor kip erin gaat. Allicht van betere kwaliteit dan van die ene keten waar ik het net over had. Ingrediënten 400 gram kippendijen (of meer/minder gram, ligt eraan hoeveel trek je hebt)  Knabbelspek, verpoederd 2 eieren, geklutst Yoghurt (Turkse is lekker stevig)  Zout (en eventueel kruiden) Ganzenvet of ander dierlijk vet Recept Laat het vet smelten zodat je meteen aan de slag kunt met frituren zodra de kipstukken gereed zijn. Ondanks alle waarschuwingen op de friteuse (“geen vast vet gebruiken, alleen olie!”) Hebben we de olie op lage temperatuur vloeibaar gemaakt. Het voordeel van ganzenvet is dat het heel za