Doorgaan naar hoofdcontent

Een Ander Mens Door Een Ander Dieet





Deze week een opinie stuk geschreven door Rick van den Berg.

Wellicht een wat over gedramatiseerde titel, al voelt het soms wel zo aan. In een eerdere blog over de overgang naar het carnivoordieet noemde ik al wat veranderingen. Ik ben nu meer dan een jaar verder en heb gaandeweg veel kunnen reflecteren en redeneren. Dit blog wordt echter niet zozeer persoonlijk maar ook over mogelijke verbanden tussen voeding en gedrag(modificatie). Meteen een waarschuwing: dit is een behoorlijk speculatief stuk. Deels vanuit bepaalde onderzoeken, maar ook deels uit persoonlijke ervaring en anekdotes van andere mensen die rigoureus van dieet zijn veranderd.  

Lage Cholesterol en Geweldadig Gedrag 

We worden nu al decennia misleid over cholesterol. Niet alleen dat er slechte en goede is, maar ook ‘hoe lager hoe beter’. Totale waanzin als je weet hoe het mechaniek rondom cholesterol werkt, en wat voor belangrijke rol het in je lichaam heeft. Daarbij zijn er diverse studies die een sterke correlatie hebben aangetoond tussen lage cholesterol en gewelddadig gedrag, depressie, en/of ‘risky behaviour’. Uiteraard zijn er altijd meer factoren die meespelen, vandaar dat correlatie studies met een korrel zout moeten worden genomen, maar toch een gegeven om rekening mee te houden. Cholesterol te laag is wellicht toch geen goed idee. 

Radicaal: van Suïcidaal naar Magistraal 

Misschien wat theatraal, maar wel grotendeels de strekking van het verhaal. Ik ging letterlijk van “van mij hoeft het niet meer” naar “het leven is mooi en ik heb er weer zin in”. Ondanks het uitrollen van het totalitaire circus in 2020 en het inperken van allerlei ‘vrijheden’ (louter permissies blijkbaar voorheen). Ik las bij heel veel andere mensen ook dat hun psychische klachten vrij snel verdwenen na het schakelen naar het carnivoordieet. Zeker bij veganisten las en hoorde je dat ze gigantische verschillen voelden. Met studies zoals eerder genoemd, en studies over nadelige gevolgen door allerlei tekorten, zoals bijvoorbeeld B12, is dat geen ondenkbaar gevolg. Als je hersenen niet de voeding krijgen die ze nodig hebben, gaan ze zich blijkbaar tegen je keren. 

Met Beide Benen op de Grond 

Zowel Veerle als ik hebben geschreven over hoe de mist in je hoofd wegtrekt, maar ook hoe je wat meer ‘hier’ bent. Terug op aarde. Niet meer half in de ether en in dagdromenland. Veerle heeft de new age spiritualiteit de deur uit gedaan, en ik ben veel minder afgedwaald in gedachten. Beide hebben we dan ook zelfs in deze bizarre tijden geen last van eindeloos malen en doemdenken. Je ziet bizar genoeg andersom dat veel veganisten juist steeds ‘spiritueler’ worden, oftewel de new age hoek induiken om daar hun geluk te zoeken. Ook mensen die hier aanvankelijk niets van moesten hebben, en het soms zelfs belachelijk maakten. Toeval? 

New Age NWO 

De ‘veroostersing’ van het westen is hierbij een belangrijke factor. Er is sinds de jaren 70 flink ingezet om onze kennis te laten maken met yoga, mediteren, en allerlei Oosterse tradities en zienswijzen. Nu is dat dusdanig genormaliseerd dat zelfs de doorsnee burger bekend is met veel new age zaken. Mediteren lijkt dan ook de enige uitweg uit de sleur van 24/7 opgesloten zitten thuis. Zeker als je al geestelijk ‘afwazig’ bent door een (nagenoeg) plantaardig dieet, wat er al jaren wordt aangeraden. Voor mij een logische samenkomst van zaken: overnemen van de new age gebruiken zoals ‘gelukkig met jezelf zijn’ en jezelf ‘weg’ mediteren, een plantaardig dieet dat een sterkere drang veroorzaakt naar die in jezelf gekeerde levensstijl, en nu het ‘Nieuwe Normaal’ oftewel Lockdown For Life. Ja, ik zei al dat dit speculatief zou worden! 

Homo Herbivorus 

Het is zoals gezegd duidelijk dat onze hersenen optimaler functioneren op dierlijke producten, zeker (vet) rood vlees is hierbij een pre. Daarbij is het een feit dat planten niet gegeten willen worden, en zich dus kranigverweren tegen ons bij gebrek aan een vluchtmogelijkheid. Dat we er niet meteen aan doodgaan wil niet zeggen dat alle planten gezond zijn. Ik ben daarom van mening dat we planten om diverse redenen krijgen opgedrongen in plaats van vlees. Hieronder twee theorieën, waarvan de tweede al in vol bedrijf is, en de eerste veel speculatiever en ik daar helaas geen bewijs voor heb. Maar daar had ik al ruimschoots voor gewaarschuwd. 

Theorie 1: Planten hebben ons liever dood dan dat we ze eten

“Ja zeg nou moet je uitscheien” hoor ik je denken. Toch is er al steeds meer bekend over allerhande toxines en pesticides in planten. Bedenk dat 99% van de pesticides door de plant zelf worden gemaakt. Het genocidale gif dat er tussendoor overheen wordt gespoten door mensen is enkel een schadelijke bonus. Er is zelfs een plant gevonden die een neurotoxineuitscheidt die ons depressief en/of suïcidaal maken. Dit is een extreem voorbeeld, maar ik speculeer er lustig op los dat we wellicht bij dagelijks gebruik van bepaalde planten stiekem wat van onze mentale stabiliteit verliezen. Wie zegt dat het alleen het schrappen of veel teveel reduceren van je inname van (goed) vlees is waardoor ons brein minder optimaal werkt? Misschien is het een dubbel snijdend zwaard en zorgen planten zelf ook voor mentale degeneratie in de vorm van angststoornissen en depressies. 

Theorie 2: De ban op vlees heeft een sinistere reden

Uiteraard verdenk ik de heersende orde er niet van dat het voorzien is dat we fysiek en mentaal degenereren, die kliek heeft namelijk nooit écht originele ideeën gehad. Wat me echter zeer aannemelijk lijkt, is dat de kennis die naar buiten is gekomen over het belang van vlees wel degelijk tegen ons wordt gebruikt. In de jaren 30 van de vorige eeuw heeft Weston A.Price dit al onderzocht en zijn bevindingen op papier gezet. Je wordt lichamelijk en geestelijk zwakker, wordt sneller ziek en gammel (kassa!), en iedere vorm van mannelijke beschermdrift wordt afgestraft als ‘toxic masculinity’. Uiteindelijk is het altijd al geweest dat het volk zo zwak mogelijk werd gehouden. Hoe weerlozer hoe beter. Dus is het zo vergezocht dat een ban op vlees niet precies deze achterliggende reden heeft? Of denk je echt dat daar bovenin de machtspiramide ze ook maar iets om ‘Het Klimaat”, “Ethiek” en jouw gezondheid geven? Ja? Ik zet het lachbandje vast aan.

De Ingeburgerde Degeneratie in Het Westen 

Wat is gebleken na decennia en eigenlijk millennia aan degeneratie is dat ons dieet steeds verder afwijkt van wat we oorspronkelijk aten. Sommige stammen eten nog steeds geheel of grotendeels dierlijk, en hebben geen last van alle ‘westerse ziektes’, zowel geestelijk als lichamelijk zijn ze vele malen gezonder. Zoals in mijn tweedelige blog te lezen is, worden we al bijna een eeuw (en langer) langzaam van het vlees gehaald. Zo traag en geraffineerd dat zelfs de wakkerste van de wakkeren die alle complotten al snel door hebben, zien dit over het hoofd. Het is immers al generaties zo, dus genoeg geïntegreerd. We weten niet beter. 

Krankzinnig?

Het lijkt misschien vergezocht, maar hopelijk is het desondanks een reden om toch je dieetkeuzes te heroverwegen. Helemaal overstappen naar ons ‘extreme’ dieet is wellicht wat te rigoureus. Bedenk alleen wel dat de rijksten van de rijksten allemaal hevig aan het investeren zijn in vleesvervangers. De mediapertinent elke vorm van ander geluid dat tegen de plantaardige adviezen zoveel mogelijk weg censureert. Farmaceuten samenwerken met voedingsreuzen. En dat de voedingsrichtlijnen sowieso niet gebaseerd zijn op keiharde wetenschap maar van oorsprong op visioenen van een ideologische club. We worden ondertussen steeds ongezonder, ongelukkiger, en zwaarder. Dus is dit dieet daadwerkelijk goed voor ons, of worden we wederom al decennia bespeeld op grote schaal?

Zelfs als je niet gelooft in een heersende, niet gekozen klasse (of Elite zoals het vaak wordt genoemd), is het simpele economie. Je verdient naast veel meer op namaakvlees ook nog eens dik aan supplementen en medicijnen. Als je dat ook afdoet als ‘complot’ houdt het natuurlijk op… 

Bronnen

Lage cholesterol: https://ps.psychiatryonline.org/doi/10.1176/ps.49.2.221
Lage cholesterol: https://www.psychologytoday.com/us/blog/the-breakthrough-depression-solution/201106/low-cholesterol-and-its-psychological-effects
Zelfmoordplant: http://www.amazopedia.com/the-suicide-plant-gympie-gympie/
Namaakvlees door grote vleesindustrie: https://www.nytimes.com/2019/10/14/business/the-new-makers-of-plant-based-meat-big-meat-companies.html
https://www.bloomberg.com/news/articles/2021-05-03/tyson-takes-on-beyond-meat-impossible-foods-with-plant-based-burger-fake-meat
Schijf van Vijf: https://www.voedingscentrum.nl/nl/gezond-eten-met-de-schijf-van-vijf/wat-staat-er-in-de-vakken-van-de-schijf-van-vijf.aspx
Visioenen die leidde tot voedingsrichtlijnen: https://isupportgary.com/articles/reviewing-a-century-of-health-reform-principles-written-by-ellen-g-white

Reacties

Populaire posts van deze blog

Hoe Start je het Carnivoordieet?

Steeds meer mensen vinden de laatste tijd de carnivoorgroep op Facebook . Of dit onbedoeld gebeurt omdat de media het dieet demoniseert, of dat mensen het op andere manieren vinden, maakt voor het onderwerp van dit artikel niet uit. Wel ben ik benieuwd, als je carnivoor eet, hoe je hierop bent gekomen. Laat dit dus vooral hieronder achter! Dit artikel heb ik geschreven voor mensen die eraan denken het dieet te starten en voor mensen die het kort geleden begonnen zijn. Maar je mag het uiteraard ook lezen als je al een doorgewinterde carnivoor bent. 😉  Transtitie Een paar jaar terug schreef mijn man Rick een artikel over de transitie naar het carnivoordieet , zodat mensen konden leren van onze fouten. https://www.reizendestrijdster.nl/transitie-naar-het-carnivoor-dieet Fouten die wij hebben gemaakt, en problemen waar wij en andere mensen tegenaan gelopen zijn. Een van de meest gemaakte fouten die ik zie (en die ik zelf ook gemaakt heb) is dat mensen te snel overstappen van hun huidige d

Carnivoor Magnum Slagroom IJsje

De zomer staat op de stoep en dat betekende vroeger tijd voor ijs. Veel. Ik at gerust 10 bolletjes, weliswaar in 2 porties. Omdat dat bomvol suikers zit, maar ik toch trek heb in iets soortgelijks, ben ik aan het experimenteren met een—soort van—alternatief... Dit lijkt te werken, al heeft het nog wat 'finesse' nodig:    - Zet ijsvormpjes in de vriezer, dag van tevoren. (Die op het plaatje hebben wij, die zijn ideaal). - Smelt boter tot het volledig vloeibaar is. - Giet de boter voorzichtig in het vormpje en zorg dat het niet meteen naar beneden zakt. Dus zo plat mogelijk neerleggen, dus afgesloten, en af en toe keren en draaien zodat de boter overal aan de 'wanden' zit. Het gaat erom dat je een laagje krijgt aan de buitenkant van het ijsje. - Zodra de boter compleet gestold en bevroren is, dus paar uur later, giet je het vormpje zo vol mogelijk met slagroom.    Zelf had ik nog wat vanille bij de boter in het pannetje gedaan, en je kunt het natuurlijk nog met andere sma

Recept: Kippeling (gefrituurde krokante kip)

Voor twee Mensen Persoonlijk heb ik nooit gegeten bij die ene kiptent van dat olijke mannetje met de witte baard. Eigenlijk heb ik nooit dat soort kip op, dus ik heb geen referentiekader. Het enige wat ik vaak at is kibbeling. Wat ik wel weet is dat deze versie een stuk beter is, alleen al omdat het net in toxische zadenolie is gefrituurd. Verder heb je natuurlijk de keuze wát voor kip erin gaat. Allicht van betere kwaliteit dan van die ene keten waar ik het net over had. Ingrediënten 400 gram kippendijen (of meer/minder gram, ligt eraan hoeveel trek je hebt)  Knabbelspek, verpoederd 2 eieren, geklutst Yoghurt (Turkse is lekker stevig)  Zout (en eventueel kruiden) Ganzenvet of ander dierlijk vet Recept Laat het vet smelten zodat je meteen aan de slag kunt met frituren zodra de kipstukken gereed zijn. Ondanks alle waarschuwingen op de friteuse (“geen vast vet gebruiken, alleen olie!”) Hebben we de olie op lage temperatuur vloeibaar gemaakt. Het voordeel van ganzenvet is dat het heel za